DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Újabb kiesés: Grosjeanon átok ül Brazíliában

Alternatív taktikája nem jött be, a futam végén pedig füstölő autóval kényszerült félreállni – Romain Grosjean sorozatban harmadszor nem tudott célba érni az interlagosi F1-es futamon.

Romain Grosjean a mezőny nagy részétől eltérően két kiállásos taktikával próbálkozott, ám végül ezt nem tudta végrehajtani, ráadásul a hajrában autója felmondta a szolgálatot, és füstölögve állt meg a pálya kanyargós szakaszán. A francia versenyző a futam után érthető módon nagyon csalódott volt:

tw_grosjean_tuz



„A rajt jól sikerült, és nagyon gyorsan több helyet tudtam javítani, ám a futam közben kettőről három kiállásra kellett váltani, ami problémákat okozott. Sokat dolgoztunk azon, hogy javítsunk az autó teljesítményén, ezek után nagyon kemény, hogy nem tudtunk célba érni. Meg kell vizsgálnunk, mi történt, és biztosítani azt, hogy a lehető legtöbb duplázott pontot hozzuk el a következő versenyen” – nyilatkozta Grosjean.

A Lotus pilótájának nincs szerencséje Interlagosban, négy próbálkozásból csak egyszer, 2009-ben ért célba, most viszont sorozatban harmadszor esett ki – ilyen rossz szériája egyetlen más helyszínen sincs. 2012-ben már a futam első köreiben eldobta az autót, miután az időmérőn Pedro de la Rosával ütközött, míg tavaly öt szenzációs versenyt követően adta meg magát az autója már a második körben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: