DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 15. szombat
F1

Alonso: Nem lesz bejelentés Abu Dhabi előtt

A Brazil Nagydíjat követően Fernando Alonso úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg nem jelenti be a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj előtt, hogy hol folytatja F1-es karrierjét 2015-től.

Fernando Alonso elmondása szerint nem valószínű, hogy a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj előtt eldől, hogy hol vezet majd 2015-ben. A brazil versenyt a hatodik helyen záró kétszeres világbajnok az újságírók erre vonatkozó kérdésére így felelt Interlagosban: „Nem hiszem. Még tart a bajnokság, vasárnaponként értékes pontokért harcolunk majd, szóval egyelőre foglalkozzunk ezzel. A 2015-ös szezonnyitóig még jó pár hónap hátra van...”

alonso_int_2_d



A spanyol a hatodik helyen zárta a versenyt, miután nagyot küzdött csapattársával, az eltérő taktikán lévő Kimi Raikkönent. Bár Nico Hülkenberg veszélyesen közeledett, Alonso nem érezte úgy, hogy csapatutasításra lett volna szükség, s örül annak, hogy a McLarennel szemben nem veszítettek egyetlen pontot sem az összetettben:

 

„Úgy gondolom, hogy a konstruktőri bajnokság szempontjából ez így rendben volt, hiszen Magnussent magunk mögött tartottuk. Többé-kevésbé sikerült a kármentés, hiszen a nyolcadik rajthelyről hatodikak lettünk, ez így rendben volt. Remélhetőleg akkor is megmaradt volna ez a hely, ha egy körrel tovább tart a verseny” – mondta a Ferraritól jó eséllyel távozó spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: