DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Amit elértem, az apám érdeme

Lewis Hamilton közel jár ahhoz, hogy bebiztosítsa második világbajnoki címét, de a siker kapujában sem fejeltett el megemlékezni arról a hatalmas segítségről, amit apjától kapott, hiszen anélkül sohasem juthatott volna el az F1-ig.

Anthony Hamilton a kezdetektől fogva támogatta fia versenyzői törekvéseit, ott volt vele a gokartpályákon, majd együtt érkeztek a Formula-1-be is, ahol egy ideig még a menedzseri feladatokat is ő látta el körülötte.

123_1



A bajnoki tabella éllovasa érzelmes hangulatban érkezett most Brazíliába, részben talán a szezonzáró közelsége miatt, részben pedig azért, mert az ország gyerekkori kedvence, Ayrton Senna miatt mindig fontos helyet töltött be az életében. És mégis, Spielberg mellett Interlagos az egyetlen pálya az idei versenynaptárban, ahol a britnek még nem sikerült nyernie az F1-ben. A hétvégén erre minden korábbinál jobb esélye nyílhat, ám 11. idei futamgyőzelmét hajszolva sem felejtette el kiemelni apja jelenlétének fontosságát, akivel az elmúlt években néhány kisebb nézeteltérése is volt.

„Nem érzem, hogy keményen bánt volna velem - apám inkább megtanított arra, hogyan fordítsam előnyömre a negatív dolgokat, és ma pontosan ezt is teszem” - állította Hamilton, aki az idei spái történések után is hasznosította ezt a képességét. „A gokartos éveimben mindig azt mondta, hogy legyek kíméletlen az ellenfeleimmel. Amikor idén Monzába érkeztem, szintén ezzel biztatott. Na nem mintha eddig másképp csináltam volna, de ezzel még tovább ösztönzött, mintha fenéken billentett volna.”

„A családom az egész életmódját feláldozta annak érdekében, hogy eljuthassak oda, ahol most vagyok. Az emberek felkapcsolják a tévét és csak egy F1-es versenyzőt látnak menő napszemüvegben, csillogó karórával, díszekkel és magánrepülővel, de fogalmuk sincs arról, mi mindenen kellett keresztülmennünk, hogy elérjük ezt.”

„Apám nem volt gazdag akkoriban. Én a nappalijában aludtam, ahol egy szék és egy kanapé összetolásából csinálunk ágyat nekem. Négy munkahelye volt, ahol 5-10 fontokat tudott összekeresni. És ahelyett, hogy vásárolgatni ment volna, ételt vett belőle a gokartos hétvégéinkre. Látva azt, hogy mit ért el végül, az igazán büszkévé tesz. Eddig az idei a legjobb év az életem során. Sohasem hittem volna, hogy a Mercedesszel ilyen hamar megjönnek majd a sikerek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: