DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Hamilton csodálja Rosberg mentális erejét

Bár az utóbbi hónapokban igazán elkapta a fonalat, Lewis Hamilton mégsem érzi magát teljesen nyeregben F1-es bajnoki esélyeit illetően. Erről pedig nem csak a közelgő dupla pontok, hanem csapattársa különös képességei is tehetnek.

A brit eddigi szezonja három részre bontható: az idény elején egy erős győzelmi sorozatot tett le az asztalra, majd nyáron a legkülönfélébb hibák hátráltatták, amely során Rosberg meglóghatott előle a pontversenyben. Őszre azonban ismét magára talált, és szeptember óta senki más nem tudott futamot nyerni rajta kívül.   

Dppi_00114018_648



„Nem igazán gondolkodtam 5-10 versennyel előre. Volt az a négy győzelmem a szezon elején, aztán viszont Monacótól kezdetét vette egy nehéz időszak” - emlékezett vissza a Press Associationnek nyilatkozva.

„Spába úgy érkeztem, hogy muszáj végre fordítanom a kockán. Egyszerűen muszáj volt, ez pedig háborút jelentett. Visszagondolva azonban annak a hétvégének a negatív csapását is pozitívvá tudtam alakítani.”

„De Austinban is szereztem olyan tapasztalatokat, amiket magammal tudok vinni. Nem csak a győzelemre gondolok, hanem például arra, hogy hogyan vezettem, mit csinálhattam volna másként az időmérőn, és ilyenek. Gondoskodok róla, hogy legközelebbre tanuljak ezekből.”

Ám Hamilton felett még mindig ott lebeg annak lehetősége, hogy Interlagosban bármit is tesz, Abu Dhabiban jóval több győzelme ellenére is könnyen elveszítheti a bajnoki címet, ha például műszaki hiba miatt nem ér célba.

„Ezen egyszerűen nem szabad gondolkodni. Tény, hogy ez is egy lehetőség, de nem lennék hajlandó elfogadni, ezért továbbra is keményen dolgozok. A következő versenynek is azzal a céllal vágok neki, hogy megnyerjem azt, és a lehető legtöbb ponttal menjek tovább.”

És hiába győzte le csapattársát sorozatban többször is, legutóbb például egy remek előzéssel, Hamilton meglátása szerint Rosbergről egyszerűen leperegnek az előző futam sérelmei. „Nem vagyok benne biztos, hogy előnyben vagyok vele szemben. Nico minden hétvégére képes tiszta lappal érkezni, autóba ül, és rögtön pole-t szerez. Mentálisan elképesztően erős” - dicsérte kollegáját a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: