DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Alonso: Azt kaptuk, amit érdemeltünk

Fernando Alonso egyik gyengébb időmérőjén van túl, hiszen csak a 8. helyre kvalifikálta a Ferrarit, de elmondása szerint nem is volt ennél több az autóban. A spanyol beszélt a Q1-ben a csapattal való félreértéséről is.

A kétszeres bajnok az időmérő elején először azzal vetette magát észre, amikor a rádión erélyesebben rászólt csapatára első gyorskörének kezdetén: „Miért? Miért nem kezdhetem meg normális beállításokkal az időmérőt? Hogy történhet ilyen? Hogyan?” - dühöngött akkor a spanyol a kellően fel nem töltődött hibrid rendszer miatt, így meg is kellett szakítania menetét. Ez az apró fennakadás azonban végül nem okozott számára problémát.

Dppi_00114019_021



„Abban a körben még nem álltunk készen, mivel néhány beállításunk még nem volt megfelelő, így elrontottuk az első próbálkozásunkat a Q1-ben. De ezt követően minden visszaállt a megszokott kerékvágásba és egy friss szett lágy gumival érkeztünk meg a Q3-ba. A köröm jól sikerült, de nagyon szoros volt, hiszen akár egyetlen tizedmásodperc is dönthetett volna az 5. és a 10. hely között. Végül nyolcadikak lettünk, de szerintem ezt is érdemeltük” - nyilatkozta a spanyol, aki két hellyel ismét legyőzte csapattársát, Kimi Raikkönent.

A Ferrari tehát a 8. és a 10. pozícióból nem sok jóban reménykedhet egy zavartalan futamon, így Alonso sem a saját eredményét, inkább a csapatét tartja szem előtt.

„Tovább harcolunk a konstruktőri bajnokságért. Austinban ezt sikeresen tettük, hiszen mindkét McLaren mögöttem végzett, holnap azonban előlünk rajtolnak, így vissza kell majd szereznünk néhány pozíciót. Remélhetőleg sikerülni fog” - mondta, jelezve ezzel, hogy noha pár hete még a Williams visszaelőzésére törekedtek, immár áthelyezték a hangsúlyt a felzárkózásba kezdő McLaren visszatartására.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: