DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Csapattársa tönkretette Perez péntekjét

Sergio Perez önhibáján kívül egyetlen percet sem tölthetett a pályán a Brazil Nagydíj első napján. A mexikói autóját összetörő Daniel Juncadella bocsánatot kért és azt mondja, soha nem volt még ilyen furcsa balesete.

Az elmúlt két szezont a DTM-ben teljesítő 23 éves spanyol az első edzésen kapott lehetőséget a Force Indiától idén már harmadik alkalommal, ám a gyakorlást a 8-as kanyar gumifalában végezte.

132



„Ez a legfurcsább baleset, ami valaha is történt velem. Egyáltalán nem számítottam rá. A pálya állapota gyorsan javult az új aszfalt miatt, és csak egyetlen íven volt tapadás. Az ominózus körben kissé szélesebben fordultam a kerékvetőn, ami túl merésznek bizonyult, hiszen megcsúszott az autó hátulja, és meg kellett fognom azt. A bukótérben azonban nem volt hely, ezért összetörtem az autó elejét. Bocsánatot kértem a csapattól, és sajnálom, hogy Sergio emiatt időt veszített, de remélhetőleg még így is erős hétvégéje lehet.”

Perez egész nap a bokszból figyelte az eseményeket, így érthetően nem volt túl sok mondanivalója, és az a kevés sem túl optimista. „Nagy csalódás, hogy nem léphettem ma pályára, Daniel tényleg balszerencsés volt. A dolgok már csak így mennek az F1-ben, és ilyenkor el kell fogadni, hogy ez nem a mi napunk. Az utolsó edzés így még fontosabb lesz, de remélhetőleg fel tudom majd venni a tempót az időmérő előtt.”

Nico Hülkenberg számára legalább minden rendben ment, bár a német csak a 13. helyen végzett délután, és legnagyobb problémáját az időjárás előrejelzés jelentette. „A legtöbb jóslat azt mondta, hogy felhős és esős idő vár ránk, de az ellentéte történt: forró és napos időnk volt. A pálya hőmérséklete 58 fokig is felszökött, ami miatt nehézzé vált számunkra a gumikeverékek kezelése délután.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: