DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff és Horner csak nevetnek a bojkott hírén

Az F1 nagyobb istállóinak vezetőit egyáltalán nem hatotta meg, hogy néhány kisebb csapat körében felmerült egy futam bojkottálásának lehetősége. Toto Wolff és Christian Horner szerint ez senkinek nem válna hasznára.

321



Az állva maradt istállók közül legrosszabb anyagi helyzetben lévő Force India, Lotus és Sauber vezetői megállapodtak arról, hogy a közeljövőben mindenképpen megpróbálnak kedvezőbb feltételeket kiharcolni maguknak a bevételek elosztását illetően, hiszen ez a fennmaradásukat segítené. Austinban az is felmerült velük kapcsolatban, hogy hangjuk hallatása érdekében bojkottálnák a futamot. Bár erről nyíltan egyikük sem beszélt, és végül nem is került sor ilyen lázadásra, a hírek szerint Abu Dhabiban továbbra is fennáll a veszélye, hogy a fenti három istálló nem vesz részt a futamon.

A Mercedest irányító Toto Wolff szerint azonban butaság lenne az F1-től, ha bárki is hasonló lépésre szánná el magát.  

„Én nem igazán rajongok a sztrájkokért. Korábban az Air France és a Lufthansa is megvárakoztatott már emiatt” - próbált viccelődni Wolff Interlagosban. „Nem hiszem, hogy a sztrájk bármire is jó ezekben a napokban. A sztrájkkal való fenyegetés pedig még kevésbé. Nem lenne jó a Formula-1-nek és a kis csapatokat sem segítené.”

„Annyit kellene tennünk, hogy leülünk egy asztalhoz, tiszta vizet öntünk a pohárba és lefektetjük, hogy minek is kell történnie, majd pedig ezt megbeszéljük a kereskedelmi jogok tulajdonosával.”

Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője szintén nem látja értelmét annak, ha bármelyik csapat is önként kivonja magát a küzdelemből.

„Azért vannak itt, hogy versengjenek” - mondta a szóban forgó csapatokról. „A Force India például továbbra is próbálja legyőzni a McLarent. Ha a garázsban maradnak, akkor azzal egyáltalán nem jutnak előrébb. Ez így nem működik. És az sem helyes, hogy a nyilvánosság előtt akarnak tenni valamit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: