DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Abu Dhabiban valósulhat meg a bojkott?

Az USA Nagydíj hétvégéjén ugyan nem került sor a pénzek elosztása miatt elégedetlenkedő kisebb F1-es csapatok emlegetett bojkottjára, de német források szerint a szezonzáróra ismét feléledhetnek ezek a törekvések.

2_1



A hétvége során a Lotus, a Sauber és a Force India háza tájáról is eltérő hírek érkeztek azt illetően, hogy valójában mennyire is tartják valós lehetőségnek a futam bojkottját, de az értesülések szerint csak nem sokkal a verseny startja előtt vált biztossá, hogy mindannyian ott lesznek a rajtrácson, és az F1 vezető személyiségei már dolgoznak azon, hogy megoldást találjanak a pénzek igazságosabb szétosztására.

Bár a nagy csapatok nem támogatják egyöntetűen az ötletet, olyan javaslat is felmerült, hogy a Red Bull, a Ferrari, a Mercedes és a McLaren lemondana a részvételi bónuszpénzük egy részéről, ez az összeg pedig hozzájárulna ahhoz, hogy a kisebb költségvetésből gazdálkodó istállók 20 millió dollárral több pénzt kapjanak, ami a Lotust irányító Gerard Lopez szerint meg is oldaná mindannyiuk nehézségeit.

„A nagy csapatok észre sem vennék. Ráadásul nekik is csak hasznuk származna belőle, hiszen nagyobb lenne az összetartás mindannyiunk között és a sport is jobb helyzetbe kerülne” - nyilatkozta az Autosportnak.

„Őszintén hiszem, hogy meg lehet oldani ezt a következő napokban, talán már Brazíliára megszülethet a megoldás, és ebben az esetben nem látom okát, hogy bármi olyan drasztikusat is kellene tennünk, ami árthat a sportnak.”

Az Auto Motor und Sport szerint azonban Lopez egy másik interjúban már nem fogalmazott ilyen finoman. „Megoldást akarunk Sao Paulóra, és új szerződéseket Abu Dhabira” - idézik a luxemburgi üzletembert. A német lap jól értesült újságírója ráadásul úgy tudja, ha a kérésük nem teljesül, a Sauber, a Force India és a Lotus a szezonzáróra tervezi a bojkottot, ami a bajnoki döntőre irányuló fokozott figyelem miatt még hatásosabb lehet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: