DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso: A távozásom jót tesz a Ferrarinak

Fernando Alonso úgy érzi, a Ferrarinak is szüksége van a távozására, mert ezáltal kisebb nyomás alatt dolgozhat tovább a csapat. A spanyol emellett arról is beszélt, hogy miről tárgyal a Lotus főnökével, és még azt is felfedte, hogy nem vette meg egy dollárért a Marussia csődbe jutott F1-es csapatát.

Több korábbi versenyhétvégéhez hasonlóan Interlagosban is Alonso jövője került a kereszttűzbe, hiszen a spanyol továbbra sem árul el semmi konkrétumot a terveiről, és még mindig csak játszadozik az őt kérdezőkkel. Ezúttal viszont néhány érdekességről lerántotta a leplet, amelyekből arra talán lehet következtetni, hogy a Lotusszal nem tárgyal a versenyzői szerződésről.

Dppi_00114014_473



„Nem hiszem, hogy bármilyen határidőm is lenne bármire” - reagált arra a sajtóértesülésre, miszerint a McLaren megszabta számára, meddig kell reagálnia az ajánlatukra. „Egyik héten a McLaren mond valamit, a múlt héten pedig a Lotus és [Gerard] Lopez jelentette ki, hogy tárgyalásokat folytat velem és a jövőmről. Ez tényleg igaz, viszont nem a Formula-1-ről beszélünk, hanem egy másik üzleti projektről, amelyet talán majd közösen csinálunk.”

A spanyol ezután elmondta, hogy a kerékpárcsapattal kapcsolatban tárgyal Lopezzel, miután nemrég nyilvánosságra került, hogy saját törekvései egy csapat 2015-ös alapítására dugába dőltek.

Alonso azt is hangoztatta már, hogy olyan döntést fog hozni, amely minden érintett fél számára kifizetődő lesz. Arra a kérdésre, hogy jelenlegi csapata, a Ferrari mégis hogyan profitálhat a távozásából, így válaszolt: „Ha azt érzem, hogy új motivációra van szükségük, és a jövőben kisebb nyomás mellett akarnak dolgozni, azt teljesen megértem.”

Dppi_00114019_020

Majd így folytatta: „Minden nap más pletykákkal találkozok. Ma például azt olvastam, hogy egy dollárért megvettem a Marussiát. Ez teljes képtelenség! Mindig ugyanaz a mese, pedig a lényeg az, amit már Japánban is mondtam, miszerint két-három hónappal ezelőtt meghoztam egy döntést, és továbbra is azt az utat követem.”

„A Formula-1 egy összetett sport, és sohasem tudhatjuk, hogy a következő évben hogyan teljesítenek majd az egyes csapatok. Meg kell néznünk a lehetőségeket, és kivételezett helyzetben érzem magam, amiért többé-kevésbé oda mehetek, ahova akarok. Számos helyen tárt ajtókkal várnak, miközben egyes versenyzők még ma is az ülésükért harcolnak. Szerencsés vagyok, amiért nekem nincsenek ilyen problémáim.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: