DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

A Santander Austinban tárgyalt a McLarennel

Újabb jel utal arra, melyik csapatban folytatja F1-es pályafutását Fernando Alonso: sajtóértesülések szerint a Santander bank, a spanyol legkomolyabb támogatója folytatott megbeszélést a McLaren istállóval.

Alonso leigazolásáról több forrás is beszámolt, a svájci Blick veterán újságírója, Roger Benoit azt is tudja, hogy a szerződést közel egy hónappal ezelőtt, az Orosz Nagydíjon véglegesítették, a megállapodás pedig két évre szól opcióval 2017-re. A Marca azt hangsúlyozta, a tárgyalásokon Alonso alaposan megizzasztotta a wokingiakat. „Kemény játékos volt” – árulta el a csapat egyik bennfentese a spanyol lapnak.



Ugyancsak a Marca közölte, hogy az austini USA Nagydíj vasárnap reggelén a spanyol Santander banknak, Alonso fő pártfogójának marketingesei tárgyaltak a McLaren képviselőivel – alighanem arról egyezkedtek, milyen formában támogassák versenyzőjüket, ha ő jövőre a Hondával felvértezett istállóban folytatja. 2007-ben a Santander egyszer már csatlakozott a McLarenhez, szintén Alonsóval együtt.

Ez látszólag ellentmond a korábbi hírnek, miszerint a Santander úgy döntött, a Ferrari szponzora marad a közeljövőben, és kitölti 2017-ig érvényes szerződését, ahelyett, hogy a kétszeres világbajnok új csapatához pártolna. Ez azonban nem zárja ki, hogy a bank egyes versenyzők személyes szponzora legyen: ez természetesen anyagilag kisebb támogatást jelent, mint egy csapattal való üzlet, de a támogató neve továbbra is ott állhat Alonso overallján.

Ha az üzlet megvalósul, még egy szponzorral gazdagodhat a McLaren: a spanyol távközlési cég, a Movistar jelentette ki korábban, csatlakozni akarnak a Formula-1-hez, és mindenképpen annál a csapatnál, ahova Alonso igazol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: