DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Santander: A Ferrari Alonso helyett

A spanyol Santander bank, amely a Ferrari egyik legnagyobb szponzora, a közeljövőben az olasz istálló oldalán marad, annak ellenére, hogy Fernando Alonso szinte biztosan távozik tőlük.

A pénzintézetnek 2017-ig van érvényes szerződése a nagy múltú istállóval, amelyet a Marca sportnapilap értesülései szerint mindenképpen szeretnének kitölteni, függetlenül attól, Fernando Alonso marad-e a csapatban, vagy nem. Utóbbit szinte biztosra lehet venni, nagy valószínűséggel Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel öltöznek jövőre vörös színekbe. Ugyanez a forgatókönyv történt meg 2008-ban is, amikor Alonso elhagyta a McLaren csapatot, de a Santander – amely miatta szerződött a wokingiakkal – még több évig maradt.

Ennek ellenére Alonsónak egy biztos szövetségese lesz jövőre: a spanyol távközlési cég, a Movistar csatlakozni akar a Formula-1-hez, mindenképp a kétszeres világbajnok oldalán: azt a csapatot fogják szponzorálni, ahová ő igazol.



A Marca ugyanakkor arról is beszámolt, Alonso jövőre nagy valószínűséggel a McLaren-Honda versenyzője lehet, legalábbis a brit istálló továbbra is rá szeretné tenni a kezét. A McLarennek B-terve is van Romain Grosjean személyében – annak ellenére, hogy a Lotus a közelmúltban úgy nyilatkozott, már csak apró részletekben kell megegyezni, és bejelentik a francia maradását. A német RTL azt állította vasárnap, hogy Alonso már alá is írt a McLarennel, méghozzá egészen hosszú távra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: