DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 21. péntek
F1

Új szponzorral erősít Alonso

Sajtóértesülések szerint Fernando Alonso, ha jövőre csapatot vált, új támogatóval erősítheti a szerencsés istállót. Spanyolország legnagyobb távközlési cége tervezi, hogy az ország F1-ese mellé áll.

Ami biztos, Sebastian Vettel elhagyja a Red Bullt, és – bár egyes források szerint ez még korántsem 100 százalékos – valószínűleg a Ferrarihoz csatlakozik, ahol Fernando Alonso helyét veszi át. A beszámolók a spanyol kétszeres világbajnok számára vagy a McLarent, vagy a Mercedest tartják reális állomásnak.

Bárhova is megy azonban, leendő csapata jelentős támogatóval fog gazdagodni. A spanyol Marca írása szerint a Movistar, az ország legnagyobb telekommunikációs cége szponzorálni fogja Alonso jövő évi istállóját, függetlenül attól, melyik lesz az.



 

„A McLarennel már folyamatban vannak tárgyalások” – számolt be a Marca. „Szintén egyeztetések zajlanak a Blackberryvel, a Mercedes telefonos partnerével, amellyel már most együttműködés áll fenn. A Movistar adja a hálózatot, a Blackberry a készülékeket.”

A Movistar már jelenleg is érdekelt a motorsportban, a MotoGP-ben jelenleg ők a Yamaha gyári csapatának névadó szponzorai. Az az üzlet is egy spanyol versenyzősztárnak köszönhetően jött létre, a kétszeres világbajnok, Jorge Lorenzo a japán alakulat tagja. A Movistar anyacége, a Telefonica korábban a Renault szponzora volt, amikor Fernando Alonso bajnoki címeket nyert velük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: