DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Mattiacci újból megvédte Raikkönent

Kimi Raikkönen mindössze a 13. helyen ért célba az austini USA Nagydíjon és még kört is kapott, csapatfőnöke azonban továbbra sem kritizálja a finn F1-es teljesítményét, helyette azt hangsúlyozta, csapatként kell a helyes útra találniuk.

 A texasi versenyen csupán két rivális végzett Raikkönen mögött, aki az egész eddigi évhez hasonlóan az első abroncsokra panaszkodott. Eközben csapattársa, Fernando Alonso hatodik helyet gyűjtött, pedig vibráció hátráltatta, ráadásul erőforrását is alacsonyabb fokozatra tekerték, hogy ne kelljen motorbüntetéssel megbirkóznia az utolsó versenyeken.

„Fontos, hogy ha nyomást helyezünk rá, az mindig pozitív nyomás legyen. Pillanatnyilag attól kell tartózkodnunk, hogy túlreagáljuk a helyzetet” – beszélt a 2007-es világbajnokról csapatfőnöke, Marco Mattiacci az Autosportnak. Az olasz szakember nyilatkozata még csak nem is sejtet kritikát. „Tudjuk, hogy van egy gondja, az autó nincsen rendben. Túl sok az alulkormányzottság az első gumikból fakadóan. Tudjuk, hogy ez a teljes szezont jellemezte. De mi egy csapat vagyunk, ez a mi versenyzőnk, ezért együtt kell dolgoznunk ezen a problémán.”



A hétvégi verseny után Raikkönen elkeseredetten nyilatkozott újabb szenvedéséről. „Utálom ezt a szituációt, és ahogy a dolgok mennek, és azt is, hogy én nem tudok mit kezdeni vele. Folyamatosan próbálgatunk dolgokat, de a probléma többé-kevésbé ugyanaz marad. A gumi miatt van, vagy több minden kombinációja? Néhány verseny kissé jobban sikerül, de a többség ugyanaz a történet. Bosszantó, de ez van, ki kell hoznunk belőle a legtöbbet” – fogalmazott a finn. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: