DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

A Haas számol Sutil szerződtetésével

Elképzelhető, hogy a 2016-ban érkező amerikai istálló jelenti majd az F1-ben maradást Adrian Sutil számára, akinek Saubertől való távozása egyre biztosabbnak tűnik Ericsson szerződtetése után.

Miután kiderült, hogy a Sauber leszerződtette Marcus Ericssont 2015-re, csapattársa pedig a sajtóhírek szerint Giedo van der Garde lesz, Esteban Gutierrez és Adrian Sutil jövője is veszélybe került. Bár mindketten erős szponzorokkal rendelkeznek, a hírek szerint 16 millió dollárt hozó svéddel nem tudtak versenyre kelni, a jövő pedig legalább egyikük számára igencsak kérdéses.

sutil



A jelenlegi mezőny ötödik legidősebb versenyzője, Adrian Sutil, aki egész szezonban azt hangoztatta, hogy jövőre is a Saubernél vezet majd, hirtelen nehéz helyzetbe került. „Úgy tűnik, a jövőm most már mások kezében van” – mondta az RTL-nek a német versenyző az austini versenyt követően. „Sokat pletykálnak a dolgokról, nekem viszont az előttem álló versenyre kell koncentrálnom.”

A F1-ben maradásra a legjobb esélyt az újonnan érkező Haas jelentheti, melynek csapatfőnöke, Günther Steiner a Speed Weeknek beszélt a 2016-ban debütáló amerikai csapat versenyzőiről. Ahogy a korábban a Red Bullnál dolgozó olasz származású német szakember kifejtette, a csapatnak most az amerikai versenyzőnél is fontosabb az, hogy tapasztalt pilótát szerződtessenek.

„Új csapat vagyunk, nem akarunk nagy kockázatot vállalni” – mondta Steiner. „Ha lesz egy fantasztikus amerikai versenyző, akkor igen, persze. De egy tapasztalat nélküli újonc... Inkább tapasztalt versenyzőt akarunk. Nem tudok neveket mondani, de ha a Sauber vált, akkor Sutil kikerülhet a pilótapiacra, ahogy a Caterham és a Marussia egy-egy versenyzője is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: