DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Az első körben mentek füstbe a Sauber tervei

Idei első pontjainak nagy reményével vágott neki az austini F1-es futamnak a Sauber istálló, de Adrian Sutil az első körben kiesett, Esteban Gutierrez pedig utolsó előtti lett.

A sikeres időmérő edzés után Sutil a 9. helyről rajtolhatott, a verseny első körében még egy pozíciót nyert, amikor Sergio Perez oldalról eltalálta őt. Az ígéretes futam már azelőtt véget ért, hogy a nyitókört befejezte volna. Perezt az eset miatt hét rajthelyes büntetéssel és két büntetőponttal sújtották. A Sauber sajnálhatja a történteket, velük ellentétben Pastor Maldonadónak például sikerült megszereznie idei első pontjait.

„Sajnos a versenyem rövid volt” – nyilatkozta a futam után Sutil. „Jó startot vettem, és ígéretes pozícióban álltam. Sajnos Sergio az autómba rohant, ami teljesen szükségtelen volt. Nagyon csalódott vagyok, hogy a pontszerzésre való legnagyobb esélyünket veszítettük el emiatt a manőver miatt.



A hétvégén csupán 18-an vettek részt, 15-en fejezték be a versenyt, ebből a 14. helyen ért célba a Sauber másik versenyzője, Esteban Gutierrez. A Sutil balesete utáni biztonsági autó miatt az első körben a bokszba hívták, ahol egy hosszú etap reményében a közepes gumikeveréket tették fel autójára. A stratégia azonban nem vált be.

„Túl nehéz volt működésre bírni az abroncsokat a safety car fázis után” – árult el a fiatal mexikói versenyző. „Egészen sok időt veszítettünk ebben az etapban. Nem könnyű, amikor egy verseny minden egyes körében nyomnod kell. Nem vagyunk képesek úgy kezelni a gumikat, mint mások, emiatt pedig kritikus helyzetbe kerülünk. A legjobbamat nyújtottam, küzdöttem az egész verseny során. Mostantól Brazíliára és Abu Dhabira kell koncentrálnunk, ahol, az hiszem, esélyesek leszünk pontot szerezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: