DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

A motorváltás minden centje megéri a Lotusnak

Venezuela egyetlen F1-es futamgyőztese, Pastor Maldonado kifejtette, hogy hiába kerül sokba a Renault-erőforrások Mercedesre cserélése, a Lotus nagyon sokat fog nyerni rajta, így feltétlen megéri.

Nehéz lenne vitatni, hogy a Lotus venezuelai versenyzője, Pastor Maldonado mutatta be a szezon egyik legrosszabb átigazolását, hiszen a tavalyi évben az autók közül körülbelül a 9. helyre rangsorolható Williamst hagyta ott a 3-4. Lotusért, csakhogy idénre a Williams lett a 3., sőt olykor 2. erő, miközben a Lotus a 8-9. helyre esett vissza. Természetesen a PR szempontjai nem engedik meg, hogy emiatt a venezuelai nyíltan bánkódjon, de szavaiból mégis ez olvasható ki, hiszen volt csapatát emlegette fel legutóbbi nyilatkozatában is.

maldonado_h_d



„A cél az, hogy elérjük a Williams szintjét” – mondta a német Auto Motor und Sportnak nyilatkozva Maldonado, aki nagyon bízik benne, hogy a Lotus számára ugyanakkora előrelépést majd a váltás a Renault-ról a Mercedes erőforrásaira, mint a grove-iaknak. A lap egyébként úgy tudja, hogy Gerard Lopeznek 10 millió euro feletti összeget kellett kifizetnie csak a váltásért, ennyi volt ugyanis a Mercedes-szerződés költsége, illetve a Renault-kontraktus felbontási díja.

 

Maldonado azonban hisz benne, hogy megéri: „A jelenlegi helyzethez képest automatikusan nyerünk majd fél másodpercet, ráadásul aerodinamikai előnyünk is lesz, mivel a Mercedes erőforrása kisebb helyet foglal” – mondta a venezuelai, aki elmondása szerint a teljesítmény mellett a megbízhatóság és a hűtés terén is komoly előrelépésekre számít.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: