DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Vetélytársa követi Verstappent az F1-be?

Sajtóértesülések szerint az F3-as Európa-bajnokság győztese, Esteban Ocon, aki a Lotus támogatását élvezi, Max Verstappen nyomdokait követve akár a királykategória résztvevője is lehet jövőre.

Ocon csupán néhány órával ezelőtt biztosította be a Formula-3-as bajnoki címet, a brit Autosport azonban már arról számolt be, hogy szerepet kaphat a Lotus csapatánál – akár egy versenyzői ülés formájában. Ocont az a Gravity Management támogatja, amely az istálló résztulajdonosa.

Az FIA Együléses Bizottságának elnöke, Gerhard Berger –az F3-as Eb egyik atyja – arról beszélt, jövőre szívesen látná őt a legnagyobbak között. „Nagy kár, hogy egyelőre nincs abban a helyzetben, mint Verstappen. Van olyan jó, mint ő, mindketten elsőosztályú versenyzők F1-es potenciállal. A Gravity révén Oconnak talán még Verstappennél is jobb lehetőségeinek kellene lennie, és remélem megkapja, amit érdemel. Engem Prostra emlékeztet, egy elegáns és tiszta versenyző.”



A 18 éves francia versenyző állítólag két héttel ezelőtt üléspróbán járt a Lotus enstone-i gyárában, jövő héten pedig két napot fog szimulátorukban eltölteni. Ha az F1-es lehetőség nem valósul meg, a fiatal versenyző a GP2-ben vagy a Formula Renault 3.5-ben folytathatja. Emellett október végén egy ferraris teszten is részt fog venni – ez a Formula-3-as bajnoki cím jutalma.

A francia versenyző ma Imolában szerezte meg a Formula-3-as Eb-címet, egy fordulóval a szezon vége előtt. Ocon az évadnyitó óta vezette a ponttáblázatot, 30 verseny alatt 9 futamgyőzelmet és összesen 21 dobogós helyet szerzett, így lehet, hogy majdnem 100-zal több pontot gyűjtött össze, mint a széria sztárja, Max Verstappen. A hollandhoz hasonlóan Ocon is első évét teljesíti az F3-as bajnokságban, míg azonban a Red Bull protezsáltja egyenesen a gokartból érkezett, a francia két évet lehúzott az európai kétliteres Formula Renault-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: