DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
F1

Mattiacci: „Jules a Ferrari-család tagja, egy közülünk”

Az F1-es csapatvezetők sajtótájékoztatóján a Marussia részéről Graeme Lowdon, a Ferraritól pedig Marco Mattiacci beszélt a súlyos balesetet szenvedő Jules Bianchiról.

A csapatfőnökök pénteki sajtótájékoztatóján a Marussia vezérigazgatója, Graeme Lowdon is részt vett, aki természetesen a Japánban súlyos balesetet szenvedő, s jelenleg is kritikus állapotban fekvő Jules Bianchiról beszélt elsősorban. Lowdon mindenekelőtt kiemelte, mennyi támogatást kapott bajba jutott versenyzője a Formula-1-en belülről és a szurkolóktól is, amiért természetesen a csapat is roppantul hálás ebben a nehéz helyzetben.

„Nagyon-nagyon nehéz időket élünk meg, ám ezek emlékeztettek arra, mennyi támogatás kapnak az emberek a sportágban. Jules kivételes versenyző, de kivételes ember is egyúttal, nem ismerek senkit, aki ne kedvelné őt. Senkivel sem akarod, hogy ilyen történjen, de tény, hogy Jules-nek annyi barátja van, hogy nagyon sok embert nehezen érintettek a történtek. John Booth csapatfőnök Japánban maradt, hogy támogassa, s bár egyikünk sem orvos, így ilyen téren nem tudunk segíteni, más módokon támogathatjuk őt, ami szintén segíthet ebben a nehéz időben. Csapatként szeretnénk megköszönni mindenki támogatását, különösen a rajongóknak.”

tw_pressconf_l



Lowdon emellett arról a döntésről is beszélt, hogy a Marussia részt vesz az Orosz Nagydíjon, de csak egy autóval: „Nehéz volt erről határozni. Mindenekelőtt hasznos döntést akartunk hozni, és a lehető legjobban támogatni Jules-t és családját. Tudtuk, hogy úgy helyes, hogy eljövünk ide, és részt veszünk az eseményen, de Jules és a szülei iránti tiszteletből a második autót nem indítjuk a versenyen.”

Marco Mattiacci, a Ferrari csapatfőnöke elmondta, hogy a Scuderiát is nagyon megrázta, ami Bianchival történt, hiszen a francia pilóta a maranellóiak juniorprogramjának tagja: „Ez egy nagyon fájdalmas hét az egész F1 számára, és a csapatunk minden tagja számára. Jules a Ferrari versenyzője, a család tagja, egy közülünk. Borzalmasan fáj, ami történt, próbálunk közel maradni a családhoz. Nagy fájdalmakkal teljesítjük a hétvégét, de azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, szívünkben Jules-lel, ennél többet nem tudok mondani erről.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: