DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Egyéb

Medencevegyszerek, amelyekkel biztonságosabb a pancsolás

Szuper medencéd van? Szeretnéd sokáig egészségesen élvezni az előnyeit a meleg és a kánikulai napokon? Akkor nem árt az alaposság, amelynek a jutalma a kristálytiszta víz és a biztonságos csobbanás lesz minden áldott nap.

Ehhez pedig van pár lépés és medencevegyszer, amit előírásszerűen és rendszeresen kell használnod.

A rizikómentes használatért

Hogy a medencetisztítás valóban a lehető leghatékonyabb legyen, szerezd be a Medence Óriás webáruházból a medencevegyszereket. Ezekkel garantáltan megszabadulhatsz a nagy galibákat okozni képes szennyeződésektől, és nagyon jó vízminőséget érhetsz el, ráadásul hosszú távon. Ezzel garantálhatod, hogy a medencében történő pancsolás valóban rizikómentes lehessen, és ne egy hosszan tartó orvosi kezelés kövesse. Ráadásul ha kisgyerekek is használják a medencét, erre különös gondot kell fordítani.

https-_medenceorias.hu_ - 2023 április - Cikk2



De ne gondolj valami nagyon komplikált művelethalmazra ám! Ha alapos vagy és követed az előírásokat és rendszeresen elvégzed, amit kell, akkor minden a legnagyobb rendben lesz.

 

Küzdeni kell a kis és a nagy szennyeződések ellen is

Egy medence esetében nemcsak szemmel látható, hanem bizony csak mikroszkóppal kimutatható szennyeződések is szép számmal lehetnek a vízben. Elég csak egy kisebb-nagyobb szélvihar, és a szép víztükör teteje máris tele lesz levelekkel, ágakkal és rovarokkal. Legjobb lesz, ha ezektől mielőbb megszabadítod a medencét, mert ha lesüllyednek a fenékre, akkor bomlásnak indulhatnak. Ebben segíthet a szkimmer vagy a leszedőháló.

Fontos a pH-érték beállítása, ez a medencében a 7,2-7,6 közötti tartomány. Ebben segítenek a pH-szintet beállító szerek. A fertőtlenítésben pedig a klór a barátod, amely a mikroorganizmusok legnagyobb ellensége. Kapható tabletta és granulátum formában is. Ám ma már a klórra érzékenyek számára alternatív fertőtlenítési módszerek is léteznek: a sóbontó berendezéssel (klorinátor), az aktív oxigénnel vagy az UV-fénnyel történő vízkezelés. Mind nagyon hatékony fertőtlenítésre képes.

 

Algák és pelyhek

Persze sokat segít a mechanikai szűrés és a víz forgatása is. Ám a kisebb, szemmel nem látható szennyezőanyagok átférnek a szűrő rései között. Ezek ellen is fel tudod venni a kesztyűt. A pelyhesítőszerek lesznek a segítőid, amelyekkel a kicsi szennyeződések nagyobb darabokká állnak össze, és így már nem lesz gond elkapni őket a szűrővel. Csak tisztítsd meg rendszeresen a szűrőt és szippantsd fel a medenceporszívóval a nagyobb pelyheket!

Ha nem szeretnéd, hogy a víz nyálkássá és zöldessé, emellett pedig még kellemetlen szagúvá is váljon, akkor az algamentesítésről sem szabad megfeledkezned. Erre hetente egy-két alkalommal kerüljön sor, és akkor nem igazán lehet probléma.

A medencevegyszerek helyes és jól átgondolt adagolásával mindig tiszta vízben tud fürödni a család és a barátok. Sokat segítenek ebben az induló vegyszerkészletek és a multitabletták is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: