DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

Lepd meg szeretteidet, ismerőseidet, üzleti partnereidet kreatív ajándékkal!

Ints búcsút az unalmas ajándékoknak, akár közeli ismerőseidnek, akár üzletfeleidnek szánod, nemcsak azért, mert ma már ciki egy sekélyes ajándék, hanem mert rengeteg variációból választhatsz.

Tévedés azt hinni, hogy a kreativitásnak a költségvetés határt szab, hiszen kisértékű meglepetést is nyújthatsz át ötletesen, de sok pénzből is vásárolhatsz unalmasat, olyat, amely nem a megajándékozottról szól. És a kreatív ajándéknak is pont ez a lényege, hogy a másikat tükrözze. Hogyan válassz kreatív ajándékot, ha úgy érzed, semmi ötleted? Segítünk, tarts velünk!

 

Mitől lesz kreatív egy ajándék?

Nem kell rögtön egyedi, nagyon különleges dologra gondolni egy kreatív ajándék kapcsán, akkor is találhatsz megfelelőt, ha úgy érzed, nincs hozzá elég fantáziád, hiszen ma már számos ajándékküldő cégnél válogathatsz különféle ajándékcsomagok közül. 

bellio.hu - 2023 április - LinkMarketing - 2



Érdemes figyelembe venni a megajándékozni kívánt személy, ízlését, szokásait, érdeklődését, továbbá a kapcsolatotok minőségét, ugyanis más lehet jó egy barátodnak, a szüleidnek vagy éppen egy ügyfelednek. Ötletek gyűjtéséhez böngészd végig az ajándékküldőket, illetve a különböző blogokat, hátha ráakadsz egy olyan ötletre, amelyre nem is gondoltál. Ha pedig minden kötél szakad, válassz praktikus, általánosan kedvelt dolgokból összeállított csomagot, és esetleg a csomagoláson keresztül fejezd ki a kreativitást.

 

Nehéz a választás?

Mivel a megajándékozni kívánt személyt Te ismered, más nehezen fog tudni segíteni a meglepetés kiválasztásában. Az ajándék egy üzenet a másiknak, ezt tartsd szem előtt, amikor leemelsz a polcról valamit. Kifejezi az iránta tanúsított érzéseidet? Illik hozzá? Ha ezeket végiggondolod, már könnyebben tudod szűkíteni a kört, és nem kell boltról boltra járnod vagy webáruházak tucatjaiban böngészned.

Egy ajándék sokat elárul rólad is, arról, hogy milyennek látod a másikat, így különösen figyelj az általa közvetített üzenetre. Személyeset csak akkor válassz, ha elég jól ismered őt, illetve a kapcsolatotok megengedi ezt. Üzleti partnerség esetén maradj a személytelenebb, semlegesebb meglepetéseknél, mert rosszul is elsülhet a szándékod.

 

Írj listát!

Hagyj időt magadnak! Amennyiben van időd felkészülni, a legjobb, ha listát írsz a felmerülő ötletekről, ehhez kérheted a megajándékozottat jól ismerők segítségét is. Aztán átgondolva az egyes tételeket, kihúzhatod azokat, amelyeket mégsem találsz annyira jó ötletnek. 

Köszönetnek, elismerésnek, szereteted kifejezésének szánod? Férfi vagy nő az illető? Jól ismered vagy csak rokoni, illetve munkakapcsolat fűz hozzá? Segítséget jelenthet, hogy az ajándékküldő cégek kategóriákba sorolják a csomagokat, így könnyebben válogathatsz.

Ajándékba mindig prémium minőségű italt, finomságot, édességet, kozmetikumot válassz, ezzel is a megajándékozni kívánt személy különlegességét hangsúlyozhatod. Ne felejts el üdvözlőkártyát mellékelni az ajándék mellé, még akkor sem, ha személyesen adod át, de akár többet is írhatsz arról, mit jelent neked.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: