DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Egyéb

A Manchester United részvényese lenne Lewis Hamilton

Könnyen lehet, hogy a Premier League egyik legnépszerűbb klubjában válhat résztulajdonossá a britek hétszeres világbajnoka. Lewis Hamilton az Ineos révén kerülhet kapcsolatba a Manchester United csapatával.

Régóta dédelgetett álma jöhet létre a rutinos F1-es pilótának, ha minden a terveik szerint alakul. Lewis Hamilton már több dologba is befektetett az elmúlt években, így például egy filmgyártó cégbe, ruhamárkába, vegán élelmiszerekkel foglalkozó vállalkozásokba, tavaly óta pedig már a Denver Broncos NFL csapatában is résztulajdont szerzett, ám ezen túlmenően egy labdarúgó klubban is szeretne szerepet vállalni.

Korábban a Chelsea megvételére pályázó befektetőcsoportnak is tagja volt, akkor azonban nem ők lettek a befutók, most viszont a Manchester United lehet a következő cél, amiben az Ineos tulajdonosa, Sir Jim Ratcliffe lehet a segítségére.

Miután a jelenlegi tulajdonos, a Glazer család nagy valószínűséggel eladja Anglia egyik legsikeresebb csapatát, a Mirror beszámolója szerint Nagy-Britannia leggazdagabb embere is az érdeklődők között lehet, aki 2020 óta már a Mercedes F1-es csapatában is társtulajdonosnak mondhatja magát.

A 70 esztendős üzletember jó kapcsolatot ápol a 38 esztendős versenyzővel, így akár az is előfordulhat, hogy a Mercedes pilótája lesz a Manchester United egyik részvényese a közeljövőben.

Hamilton bővítené a portfólióját



A hétszeres bajnok a lap számára kijelentette, hogy minél több helyen szeretne tulajdonossá válni, ugyanakkor a megnevezett klub felvásárlásával kapcsolatban állítólag még nem kapott konkrét megkeresést.

„Jim részben főnök, részben pedig partner. Inkább azt mondanám, hogy partnerek vagyunk, mert együtt vagyunk ebben a dologban, és remélem, hogy a jövőben együtt csinálhatunk valamit, együtt építkezhetünk. Nem tudom, ez hol és mikor lesz, nehéz lenne megmondani. Egyelőre még nem hívott fel azzal, hogy szeretnék-e szerepet vállalni a Manchester United felvásárlásában, de szeretnék egyre több és több csapatban részt venni, mert tényleg hiszek abban, hogy a fekete tulajdonosok nagyon hiányoznak a sportból” – mondta Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: