DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

F1 Esports: Taroltak a McLaren-játékosok

Spában Bari Boroumand aratta az első sikerét, míg a részben esős zandvoorti versenyén az ezzel az összetettbeli vezetését is megerősítő Lukas Blakeley dominált az F1 Esports Pro Seriesben.

A szerdai spielbergi fordulót követően újabb két versenyt rendeztek a héten a Formula-1 hivatalos e-sport-bajnokságában. Előbb Spában csaptak össze a játékosok, ahol a McLarent erősítő Bari Boroumand első győzelmét szerezte, kiélezett küzdelemben legyőzve a Red Bull klasszisát, Frederik Rasmussent.

esport-zandvoort-video-1



Zandvoortban aztán újabb McLaren-siker született, méghozzá Lukas Blakeley domináns teljesítménye révén: az összetettben is élen álló szimulátorversenyző az esőben induló, de száraz pályán véget érő versenyen magabiztos diadalt aratott. Blakeley ezzel 15 ponttal vezet Rasmussen, és 40-nel a csapattárs Boroumand előtt.

Ami a magyarokat illeti: az Alfa Romeónál szereplő Bereznay Dániel a belga futamon 12. lett, Hollandiában pedig nem állt rajthoz, míg az Alpine-t erősítő Sipos Patrik szintén mindkét versenyen tízen kívül zárt, így ezúttal honfitársaink nem szereztek pontot.

A spái e-sport-futam közvetítése ITT, a zandvoortié pedig ITT nézhető vissza.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: