DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

„Mindenben megváltozott a Schumacher család élete”

A Ferrari egykori csapatfőnöke és az FIA előző elnöke, Jean Todt szerencsésnek érzi magát, hogy a közel kilenc éve síbalesetet szenvedő Michael Schumacher családja közeli barátjának mondhatja magát.

Michael Schumacher a 2013-as esztendő legvégén szenvedett súlyos síbalesetet. A hétszeres Formula-1-es világbajnok állapotáról csak elvétve érkeznek hivatalos hírek az elmúlt években: csupán annyit lehet tudni róla, hogy a család svájci otthonában folyik a rehabilitációja.

todt-schumacher-f1-dppi



A legtöbbször talán az a Jean Todt szokott nyilatkozni a német klasszisról, aki több mint egy évtizeden volt Schumacher csapatfőnöke a Ferrarinál, így a legnagyobb sikereket együtt érték el. Legutóbb például arról beszélt az azóta éveken át az FIA elnöki posztját is betöltő Todt, hogy olykor heti háromszor is meglátogatja barátját.

Most a Gazzetta dello Sportnak adott interjúban ismét szóba került Schumacher, de ezúttal inkább az exversenyző családjáról beszélt Todt:

„Megtiszteltetés számomra, hogy ilyen közeli kapcsolatot ápolhatok Michael családjával, Corinával, Mickkel és Ginával. Az életük megváltozott 2013. december 29-én. Minden téren másképp kell élniük azóta. A lényeg, hogy ott vannak a közeli barátok. Valamint a Keep Fighting, az alapítványuk. Vannak dolgok, amelyek az élet részei és amelyek sokkal fontosabbak, mint az eredmények és az imádott versenyeink. Az élet senki számára sem csak a versenyzésből áll.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: