DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Todt: Néha heti háromszor látom Schumachert

Michael Schumacher a legjobb kezekben van – üzente a rajongóknak egykori csapatfőnöke, aki a német családjához fűződő kapcsolatáról is beszélt: amíg él, jóban marad velük.

Mióta Michael Schumacher síbalesetében súlyos fejsérülést szenvedett 2013-ban, egykori ferraris csapatfőnöke, Jean Todt az, aki a legtöbbször nyilatkozott a médiában a hétszeres világbajnokról. A 76 éves francia, aki tavaly év végén leköszönt a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöki posztjáról, legutóbb júliusban beszélt arról, hogy együtt néz versenyeket Schumacherrel, mikor egy díjat vett át a német nevében. Most újra elejtett néhány mondatot róla egy interjúban.

„Örülök annak, hogy a rajongók, nem csupán Németországban, ennyit gondolnak rá” – mondta a Bild lapnak. „Az emberek rengeteget kérdeznek Michaelről. A rajongóknak tudniuk kell, hogy a legjobb kezekben van, a lehető legjobb helyzetben, és olyan emberek veszik körül, akik szeretik.”



Todt arról is beszélt, milyen sűrűn jár Schumacher családjánál: „Amíg ezen a világon vagyok, mindig látogatni fogom. Néha heti háromszor találkozom vele, máskor egy egész hónapig nem. Ők a barátaim, állandó kapcsolatban vagyok. Bármit megteszek, amit a Schumacher családért tenni tudok” – mondta Todt, milyen erős kapcsolatban van a hétszeres világbajnokkal és hozzátartozóival.

Jean Todt 1994-ben csatlakozott a Ferrarihoz, amelynek 13 éven keresztül volt csapatfőnöke. Az idő nagy részében Michael Schumacherrel dolgozott együtt, akit az 1996-os szezonban csábított az istállóhoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: