DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Ártatlannak vallotta magát Ecclestone, óvadék fejében távozott

A vád szerint Bernie Ecclestone egy 400 millió fontos, szingapúri számlát titkolt el az adóhatóság előtt. Az első tárgyaláson nem ismerte el bűnösségét.

Hétfőn tartották Bernie Ecclestone bírósági ügyének első tárgyalását a westminsteri bíróságon: a Formula-1 egykori irányítóját csalással vádolják, melynek értéke 400 millió font, azaz több mint 180 milliárd forint. A vád szerint a 91 éves Ecclestone egy hároméves, 2013 júliustól 2016 októberig tartó időszakban nem tájékoztatta a brit adóhatóságot, a HMRC-t a szingapúri bankszámláról. Ecclestone azt állította, sem az Egyesült Királyságban, sem külföldön nem nyitott számlát – leszámítva azt az alapot, melyet gyermekei számára tart fenn.



A Financial Times beszámolója szerint Ecclestone sötétkék, háromrészes öltönyben és nyakkendőben jelent meg, és csupán kétszer szólalt meg: mikor megerősítette nevét és lakcímét, valamint mikor a felolvasott vádra reagált, hogy nem bűnös. Ecclestone-t jogi csapata képviselte, melynek tagja Claire Montgomery QC, akinek egyik korábbi kliense Vijay Mallya, a Force India egykori csapatfőnöke.

Ecclestone-t végül feltétel nélküli óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de Paul Goldspring bíró figyelmeztette, börtönbüntetésre számíthat, ha nem jelenik meg következő tárgyalásán. Erre a southwarki koronabíróságon kerül sor szeptember 19-én, ahol esküdtszék előtt kell felelnie.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: