DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Csalással vádolják Bernie Ecclestone-t

A hatóságok arra jutottak a vizsgálatok során, hogy 400 millió angol fontot érő tengerentúli vagyont nem vallott be az F1-et korábban évtizedekig irányító 91 éves üzletember.

Ismét botrányba keveredett Bernie Ecclestone: a Liberty Media 2017-es hatalomátvételéig a Formula-1 első emberének számító üzletembert a brit adóhatóságok csalással vádolják.

ecclestone-f1-dppi



Az ügyészség közleménye szerint az alapos vizsgálatok során arra jutottak, hogy a 91 éves üzletember nagyjából 400 millió angol fontnak megfelelő értékű tengerentúli vagyonról nem vallott be a hatóságoknak.

Az üggyel kapcsolatos tárgyalásra a közlemény alapján augusztus 22-én délelőtt kerül majd sor. A főügyész hangsúlyozta: ezzel is azt az üzenetet szeretnék átadni, hogy senki sem úszhatja meg az adózással kapcsolatos csalásokat.

Az elmúlt hetekben több alkalommal is botrányokkal került a címlapokra Ecclestone: előbb pisztolyt találtak nála a repülőtéren, majd az Ukrajna ellen háborút indító Vlagyimir Putyin kapcsán fogalmazott úgy, hogy egy golyót is bevállalna az orosz elnökért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: