DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Ecclestone: Golyót kapnék Putyinért

Bernie Ecclestone szerint Vlagyimir Putyin első osztályú ember, aki csak a helyes dolgot teszi az országa érdekében - kritizálta Volodimir Zelenszkijt és kijelentette: ő golyót kapna az orosz elnökért.

A Good Morning Britain című műsor vendége volt a Formula-1 korábbi vezére, Bernie Ecclestone, akit arról kérdeztek, hogy még mindig barátjának tekinti-e Vlagyimir Putyin orosz elnököt az ukrajnai háborút is figyelembe véve. Ecclestone elég világosan reagált...

"Golyót kapnék érte" - vágta rá. "Azért, mert ő egy első osztályú személy és amit tesz, arról azt hiszi, hogy az a helyes döntés és hogy azt Oroszországért teszi. Sajnos ő olyan, mint sok hozzám hasonló üzletember, aki időről időre hibát követ el. És amikor elkövetjük ezeket a hibákat, a lehető legjobban kell kijönni belőle" - tette hozzá Ecclestone, aki ezután rátért Volodimir Zelenszkij ukrán elnökre is.

ecc



"A másik személy Ukrajnában... ha jól tudom, az ő szakmája a komikus és nekem úgy tűnik, hogy ezt is akarja folytatni" - mondta, majd kiegészítette azzal, hogy Putyin egy józan, értelmes ember, akivel lehet beszélni és ha beszélt volna vele Zelenszkij, akkor megoldhatták volna a helyzetet. Amikor arra kérdeztek rá, hogy Putyin elindított egy háborút, ami több ezer ember életét követeli, annyit válaszolt Ecclestone, hogy ez nem volt szándékos, sőt odáig ment, hogy szerinte "abszolút" Zelenszkijnek kellett volna máshogy kezelnie a helyzetet és nem Putyinnak.

A Formula-1 is reagált minderre szinte azonnal: a sportág közleménye szerint Ecclestone nézőpontja nagyon éles kontrasztban áll a mai F1 által képviselt értékekkel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: