DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Egyéb

Hamilton és Bottas kapcsolata változatlan maradt

Továbbra is megmaradt Lewis Hamilton és Valtteri Bottas barátsága a finn pilóta elmondása szerint. Az Alfa Romeo úgy gondolja, bizonyos értelemben semmi sem változott köztük.

Nico Rosberg váratlan visszavonulása után került a Mercedes csapatához Valtteri Bottas, aki onnantól kezdve öt szezonon keresztült erősítette a csapatot Lewis Hamilton csapattársaként. A finn számára idén azonban új fejezet kezdődött a pályafutásában, miután a német istálló a saját nevelésű tehetsége, George Russell mellett tette le a voksát, Bottas pedig az Alfa Romeóhoz szerződött.

Ugyan más csapatokban versenyeznek, ettől függetlenül megmaradt a korábbi jó kapcsolat a felek között, akik együtt utaznak el az egyes helyszínekre.

„Elég természetes a kapcsolatunk. A bahreini futam után a levezető körön elhajtottam mellette, hallottam, hogy dobogóra állhat, ezért felemeltem neki a hüvelykujjamat, ő pedig ugyanezt tette. Valójában együtt repültünk a verseny után Dubajba, és Dubajból Szaúd-Arábiába, szóval még mindig közösen utazunk. Bizonyos értelemben semmi sem változott” – idézte Bottast az F1i.com.



„Nem vagyunk csapattársak, de még mindig haverok vagyunk, ami nagyon szép. Csapattársként elég sok mindent elértünk együtt, így azt hiszem, ez a fajta barátság biztosan megmaradt” – folytatta.

Bottas elismerte, hogy bár a pilóták lehetnek barátságosak egymással, igazi barátságot kötni elég nehéz a mezőny többi tagjával. Hamiltonnal azonban megtanulták, hogy a pályán belüli rivalizálás nem feltétlenül jelenti azt, hogy azon kívül is ridegnek kell lenniük a másikkal.

„Szerintem ez elég nehéz. Igazából nem könnyű megfelelően kialakítani egy jó barátságot, amikor egymás ellen versenyeztek. Azt hiszem, mi megtanultuk, hogy a versenyzés az versenyzés, és a pályán kívül mindez nem számít. Ezt valahogyan mindketten megértettük. Egymás ellen versenyzünk, de aztán még mindig megoszthatjuk a járatokat, vagy csinálhatunk bármi mást” – zárta gondolatait Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: