DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Vettel és Hamilton: Eljött a tettek ideje

Azáltal, hogy eltűnik a térdelés a Formula-1-es hétvégékről, Lewis Hamilton, a mozgalom F1-es élharcosa és Sebastian Vettel is kifejezte abbéli reményét, hogy tettek követik a gesztusokat.

A rasszizmus elleni harchoz több gesztussal is hozzájárult az F1, ezek közé tartozik a futamok előtti féltérdre ereszkedés – melyet volt, ki követett és volt, ki nem -, azonban ez a megnyilvánulás 2022-ben már nem képezi részét a hivatalos programnak.

Az F1 vezérigazgatójaként tevékenykedő Stefano Domenicali korábban már elmondta a Sky Sport-nak, hogy más intézkedések követik majd a térdelés eltörlését, hiszen most már eljött ennek az ideje. Sebastian Vettel – aki az orosz helyzetre való tekintettel is elsők között szólalt fel, erről is elárulta a véleményét.



„Kissé meglepett ez a döntés. Szeretném, ha a sport komolyabban foglalkozna ezzel a dologgal és lépéseket tenne. Szép dolog transzparenseket kihelyezni, meg hasonlók, de egy idő után ez már nem elég, és cselekednünk kell.”

A mozgalom F1-en belüli élharcosa Lewis Hamilton, aki Vettel mellé állt ebben a kérdésben: „Változások lesznek, így alig várom, hogy megtapasztaljam, mire gondoltak pontosan. Beszéltünk már sokat ezekről a dolgokról, tettünk gesztusokat is, de most már tényleg eljött az ideje, hogy tegyünk is valamit.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: