DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Latifi fellépne az online bántalmazások ellen

A Mercedes pilótái után Nicholas Latifi is felemelte hangját a közösségi médiában látott bántalmazások ellen. A kanadai versenyző szerint az F1-nek többet kellene tennie a javulás érdekében.

Rengeteg bántó és fenyegető üzenetet kapott a tavalyi Abu Dhabi Nagydíj után Nicholas Latifi. A 26 esztendős versenyző a szezonzáró futam végén összetörte a versenygépét, ez pedig olyan eseményeket váltott ki, melynek következtében Lewis Hamilton elbukta a világbajnoki címet.

A hétszeres világbajnok és csapattársa, George Russell nemrégiben elmondták, hogy mit gondolnak az internetes bántalmazásokkal kapcsolatban, ehhez csatlakozva pedig Latifi is elárulta a véleményét.   



„Szerintem ez egy olyan probléma, amely bármilyen sportágban ott lesz, de még a szórakoztató és a művészeti iparban is. Határozottan úgy gondolom, hogy mindenki sokat tehet ezen a téren. Személy szerint, mióta visszatértem a nyaralásomból, igyekeztem kutatást végezni ezzel kapcsolatban. Nyilvánvalóan a mentális egészség a fő téma, de inkább azzal kapcsolatban keresgéltem, amit én is átéltem, vagyis a cyberbullying. Ez az online bántalmazás, ami szerintem az új generáció egyik legelterjedtebb tényezője a mentális egészségi problémákat illetően, különösen a fiatalabbak és a tizenévesek esetében” – idézte Latifi szavait a PlanetF1.

A kanadai úgy érzi, a Formula-1-es csapatok is sokkal többet tehetnének azért, hogy változzon a helyzet.

„Talán a korábbi években ez egy olyan téma volt, amiről az emberek nem akartak beszélni, de ez az egyik legfontosabb dolog a modern időkben, szóval szerintem fontos, hogy nyitottan beszéljünk bizonyos dolgokról. Tudom, hogy Lando az egyik legszókimondóbb versenyző ezzel kapcsolatban, és úgy gondolom, hogy mindenki, a pilóták a csapatok, a szervezet egésze, egy kicsit jobban megpróbálhatná erőltetni mindezt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: