DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Egyéb

Kellemesen csalódott Raikkönenben a Ferrari-junior

Az Alfa Romeo tartalékosa, Callum Ilott megerősítette, a visszavonuló finn nem szószátyár, ha személyes dolgokról van szó. Ilott születésnapján mégis meglepte a fiatalt egy megnyilvánulásával.

A Formula-2 2020-as évi második helyezettje, Callum Ilott a Ferrari versenyzői akadémiájának tagjaként, egyben az Alfa Romeo tartalékpilótájaként (Robert Kubicával megosztva a pozíciót) teljesítette az elmúlt évadot. A brit így közvetlen közelről bizonyosodhatott meg róla, a paddockból távozó Kimi Raikkönen személyisége valóban olyan különleges-e, mint a Formula-1-ben róla szóló legendák tartják.

„Nézzétek, Kimi nem mond sokat, ha személyes dolgokról van szó. De ami a motorsportos témákat illeti, az valóban érdekli. Fókuszált, nagyon jó abban, amit csinál, és hallható, mennyire képben van” – mondta a Chasing the Apex podcastnek Ilott. „Nem pocsékolja az időt, a rádión keresztül is kiérződik, hogy nagyon közvetlen. Ilyen a személyisége, ő annyit mond: ’Adjátok meg, amire szükségem van, ne sz**ozzunk, gyerünk.’”



Ennélfogva a 42 éves Raikkönen és 23 éves Ilott túl sok mély beszélgetést nem folytattak le. Éppen ezért érte a tartalékpilótát kellemes meglepetésként a finn megnyilvánulása november 11-én, a születésnapján.

„Meglepett engem, hogy őszinte legyek. Brazíliában voltunk, ahol csütörtökre esett a születésnapom. Az első dolog, amit reggel mondott, mikor megérkezett, az volt, hogy boldog születésnapot kívánt. Ez reggel 9-kor történt! Én így: ’honnan tudod már 9-kor, hogy születésnapom van?’ Mivel nem mondhatta neki senki a pályára jövet. Nagyon furcsa volt. Ilyen tekintetben kissé meglepett személyes síkon. Mint tudjuk, nagyon odafigyel a részletekre” – beszélt arról a jelenetről, melyet sosem feltételezett volna Raikkönen részéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: