DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Newey életveszélyben volt idei kerékpárbalesete után

Már hosszú távolléte is jelezte, hogy egyáltalán nem volt olyan kicsi az a közlekedési baleset, amit Adrian Newey szenvedett el nyáron. Most kiderült, bizony életveszélyes sérülései voltak.

A többhetes nyári szünet során értesülhettünk arról, hogy a Red Bull főtervezője, Adrian Newey kerékpárbalesetet szenvedett. Szerencsére túlélte, de komoly sérüléseket szenvedett és meg is kellett operálni. Hosszú hetek teltek el, mire újra a helyszínen tudott segíteni az energiaitalos istállónak, de azt nem tudtuk pontosan, milyen súlyosak voltak a sérülései.

Most a főtervező felesége az Instagramon osztott meg néhány információt, amiből egyértelmű lehet mindenki számára, hogy akár Newey életébe is kerülhetett volna az incidens, csak sérülései súlyosságát nem akarták a sajtó és a külvilág orrára kötni.

Newey sérüléseinek súlyosságáról csak most szerezhettünk tudomást


A karácsonyi időszakban ünnepelte születésnapját is Adrian Newey, ebből az alkalomból köszöntötte őt felesége, Amanda a közösségi médián keresztül is. Emiatt a főtervező 63. születésnapja az átlagosnál is különlegesebbre sikeredett, mivel az augusztusi baleset a jelek szerint jóval komolyabb volt, mint amennyit tudtunk róla eddig.

„Augusztusban közel kerültem ahhoz, hogy életem szerelmét elveszítsem abban a kerékpár-balesetben. Többszörös koponyatörést szenvedett ennek során, aztán tíz nappal koponyaműtétjét követően a Holland Nagydíj virtuális bokszfalánál üldögélt, hogy segítse a csapatát, ez is mutatja elképesztő energiáját és erejét” – írta Amanda Newey az Instagramon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: