DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Todt: Schumacher túlélte, de a következményekkel küzd

Az FIA elnöke volt az, aki újra elárult valamit Michael Schumacher állapotáról. „Michael túlélte – ám következményekkel” – fogalmazott Jean Todt. Elmondta azt is: a feleségnek, Corinnának hirtelen kellett átvennie a családfő szerepét.

Az egykori csapatfőnök, barát, aki most a Nemzetközi Automobil Szövetség első embere, Jean Todt az, aki a leggyakrabban megszólal Michael Schumacher állapotával kapcsolatban – bár a család kérését tiszteletben tartva konkrétumot ő sem mond soha. Legfrissebb megszólalása alapján mégis levonhatunk egy következtetést, Michael Schumacher még mindig számottevően magán viseli a lassan nyolc éve történt síbaleset nyomait.

„Sok időt töltöttem együtt Corinnával Michael súlyos síbalesete óta. Nagyszerű nő, ő vezeti most a családot. Nem számított erre, olyan hirtelen történt. Nem volt más választása” – mondta Jean Todt a német Bildnek adott interjúban.

„Köszönhetően az orvosai munkájának és Corinna együttműködésének, akik azt akarták, hogy Michael életben maradjon, Michael túlélte – ám következményekkel. Jelen pillanatban ezekkel a következményekkel harcol. Reméljük, hogy a dolgok lassan, de biztosan javulni fognak” – fejezte ki reményeit Todt.

 



A francia nem csupán Michael Schumacher feleségével, hanem annak fiával is szoros kapcsolatban van: Mick Schumacher szó szerint a szemei előtt nőtt fel.

„Mick azon emberek egyike, akiknek mindig különleges helyük lesz az én és feleségem, Michelle szívében. A Schumacher család nagyon különleges számunkra. Nagyszerű történetet írtunk együtt Michaellel és csodálatos kapcsolatot építettünk fel. Akkor a gyerekei is ott voltak már mellettünk. Természetesen Michael és Mick egy vérből valók és ugyanolyan célok vezérlik őket, de a körülmények a két esetben teljesen különbözők. Neki sikerült megtalálnia a feladathoz kellő erőt és az egyensúlyt, hogy fel tudjon töltődni otthon, a családjával, akiket feltétel nélkül szeret” – beszélt Todt Michael Schumacher emberi oldaláról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: