DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Egyéb

Hamilton: Nekem nem fontos egy szerződést megünnepelni

A szokásosnál kevesebbet posztol a közössége médiában Lewis Hamilton, az utóbbi időszakban kapott elismeréseket és egyéni sikereket nem kürtölte világgá. Nem ilyen üzenetet akar küldeni a családtagjaikat elveszítő embereknek – magyarázza a brit.

Történtek az elmúlt időszakban a versenyzővel jelentős események a téli szünet alatt, ám a brit ezekről nem számolt be az online felületeken. Így például nem posztolt arról, hogy megkapta a sokak által várt lovagi címet a királynőtől, újra a BBC Év Sportszemélyisége lett, vagy aláírta új szerződését a Mercedesszel.

„Egyfajta leállás történt az év vége óta, saját magamra fordítottam az időt. Nem volt a legkönnyebb szünet” – magyarázta Hamilton a The-Race.com alapján az ünneplő posztok hiányát. „Továbbra is igyekszem tudatos lenni azt illetően, hogy mi zajlik a világban. Képek posztolása és olyan dolgok ünneplése, mint egy szerződés, nem igazán fontosak számomra. Nem ilyen üzenetet szeretnék küldeni az embereknek, akik családtagokat és rokonokat veszítenek el és még mindig szenvednek a világjárvány miatt. Én nem itt tartok.”

 



„Ezért ezeket inkább megtartottam magamnak és a régi formám visszanyerésére összpontosítottam, mert nem ment gyorsan, amíg újra visszanyertem az erőmet. Ezen túl a szerződés véglegesítésével foglalkoztam és személyes kapcsolataimon dolgoztam” – sorolta Hamilton, akinek téli szünetére tavaly év végi koronavírus-fertőzése is rányomta bélyegét.

A hétszeres világbajnok 21 millió követőt számláló Instagram-oldala azért természetesen nem üres, legfrissebb posztjai a következő témákról szólnak: az erős nők ünneplése nőnap alkalmából, rasszizmus elleni összefogás a FIFA 21-gyel, a Mercedes W12 bemutatója, képek otthoni zenestúdiójáról, egy gyerekkori fotó, a Black Lives Matter mozgalom és ígéret a megkezdett harc folytatására.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: