DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Egyéb

Hamilton: Amíg levegőt kapok, harcolok az egyenlőtlenség ellen

Továbbra sem múltak el a különbségek az autósportban és a világban – írta a közösségi médiában Lewis Hamilton, majd kijelentette, teljes erőbedobással tovább folytatja a küzdelmet a változásért.

A már lovagi rangot birtokló brit versenyző tavaly nem csupán hetedik világbajnoki címéért harcolt, hanem a rasszizmus elleni küzdelemre – elsősorban a Black Lives Matter mozgalomra – is felhívta a figyelmet: kétségbevonhatatlan ráhatása volt arra, hogy feketére festették a Mercedes autóit, a versenyek előtt pedig a komplett mezőny felsorakozott és jelentős részük letérdeléssel tüntetett a diszkrimináció ellen. Hamilton egy posztban hangsúlyozta: továbbra is harcolni fog az ügyért.

„A Fekete Életek Számítanak. A tavalyi év folyamán páran letérdeltünk, az egyenlőséget támogatva. Erre büszke vagyok. Kérdésem az: mi következik? Az egyenlőtlenségek sportunkon belül és a világban nem múlnak. A változásra továbbra is szükség van. Mennünk kell tovább, hogy mi és mások is el felelősek tudjunk maradni. Küzdenünk kell az egyenlőségért mindenki számára, hogy valódi és tartós változást láthassunk ebben a világban” – fogalmazta meg az Instagramon Hamilton.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés

„Amíg van még levegő a tüdőmben, folytatni fogom a harcot a változásért, mindenben, amit teszek. Folytatom a munkát, hogy ösvényeket tapossak ki és lehetőségeket teremtsek a színesbőrű gyerekeknek a tudományos, mérnöki és kreatív területeken. Menjünk tovább előre. Ti mi mellett köteleztétek el magatokat?” – folytatta a brit, aki Hamilton Bizottság néven indított egy kezdeményezést, hogy hazájában több fekete kerülhessen be a motorsportba.

Hamilton az elmúlt hetekben a tőle megszokottnál kevésbé volt aktív a közösségi médiában, mostani posztjával azonban két nap alatt másodszor jelentkezett. Csütörtökön arról adott hírt, hogy szörfözni ment: elmondása az autóversenyzésen kívül ez az egyik kedvenc sportja. „Ha van egy álmod, senkinek se engedd, hogy azt mondja, nem érheted el. Inkább váltsd valóra ezeket az álmokat azzal, hogy mindened beleteszed és sosem adod fel” – fogalmazott meg egy rá jellemző motivációs üzenetet is a szörfös posztnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: