DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Hivatalos: Lovaggá ütik Lewis Hamiltont

Az utóbbi időben felröppent pletykák alapján már sejthettük, hogy ez lesz, most pedig el is dőlt a kérdés: megkapja a lovagi elismerést a hétszeres F1-es világbajnok brit pilóta.

Hivatalossá vált az, amit most már egy ideje sejthettünk: január elsején megkapja a lovagi kitüntetést Lewis Hamilton, a Formula-1 immár hétszeres világbajnoka, megannyi rekordjának tartója. A brit kiválóság utolérte Michael Schumachert a vb-címeket tekintve, közben pedig már 95 futamgyőzelemmel és 98 pole-pozícióval is új csúcsot állított fel a legfontosabb kategóriákban - sokak szerint abszolút kijárt már neki ez az elismerés.

"Lewis a sportunk igazi óriása, a hatása pedig óriási az autóban és azon kívül is. Amit elért, az fenomenális és még több van benne. A Formula-1-nél mindannyian gratulálunk neki ehhez a jól megérdemelt elismeréshez és várjuk, hogy még többet lássunk a zsenialitásából 2021-ben" - reagált a hírre Stefano Domenicali, a Formula-1 új vezérigazgatója.

Hamilton mindössze a negyedik Formula-1-es versenyző, aki megkapja az elismerést Jack Brabham (1978), Stirling Moss (2000) és Jackie Stewart (2001) után, és az első, akit aktív pilótaként avatnak lovaggá.



00120037_338

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: