DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Két új F1-es a bakui virtuális nagydíjon

Még két Formula-1-es e-sport-viadal maradt a valódi szezonkezdet előtt. A rajtrács nyolc versenyzője indul, köztük újoncként Perez és Gasly, de Dakar-győztes is lesz a mezőnyben.

Júliusban 3-5-én elkezdődik a Formula-1 2020-as szezonja Ausztriában, melyet megelőzően a széria még két virtuális versenyt tart eredeti futamok időpontjában: június 7-én az Azerbajdzsáni Nagydíjat, június 14-én a Kanadai Nagydíjat pótolja a pályák digitális megfelelőjén.

Két F1-es újonc lesz a mezőnyben a hetedik virtuális nagydíjon, akik először indulnak az e-sorozatban: Sergio Perez a Racing Pointnál, Pierre Gasly pedig az Alpha Taurinál. A megszokott hat névhez csatlakoznak: Alex Albon, Antonio Giovinazzi, Nicholas Latifi, Charles Leclerc, Lando Norris és George Russell menetrendszerűen szerepel a bakui rajtrácson. A Formula-1-es pilóták létszáma így nyolc marad, az eddigi maximum: Monacóban Valtteri Bottas és Esteban Ocon is feltűnt, de ők nem folytatják.



Hírességek egészítik ki a 20 fős mezőnyt, köztük egy Dakar Rali-győztes: a motoros Matthias Walkner Albon oldalán, a Red Bull színeiben debütál. Focisták ismét lesznek jó számmal, a megszokott Thibaut Courtois mellett most Aymeric Laporte (Manchester City) és Gianluigi Donnarumma (AC Milan) indul, akik a Renault-hoz és Alpha Taurihoz csatlakoznak. Laporte csapattársaként a Renault ausztrál akadémistája, Oscar Piastri kapott lehetőséget.

A virtuális futamot a szokásos időpontban, vasárnap 19 órakor adja az M4 Sport.

A teljes nevezési lista:

Csapat Versenyző
Mercedes Esteban Gutierrez
Mercedes Anthony Davidson
Ferrari Charles Leclerc
Ferrari Enzo Fittipaldi
Red Bull Alexander Albon
Red Bull Matthias Walkner
McLaren Lando Norris
McLaren Ben Daly
Renault Oscar Piastri
Renault Aymeric Laporte
AlphaTauri Pierre Gasly
AlphaTauri Gianluigi Donnarumma
Racing Point Sergio Perez
Racing Point Jimmy Broadbent
Alfa Romeo Antonio Giovinazzi
Alfa Romeo Thibaut Courtois
Haas Pietro Fittipaldi
Haas Louis Deletraz
Williams George Russell
Williams Nicholas Latifi

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: