DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Egyéb

Hamilton „csak” 13. a Forbes kereseti listáján

Nem fért be a top 10-be a hatszoros világbajnok az aktuális fizetések alapján, míg az első százban még két F1-es pilótát találhatunk. A listát egyébként a teniszező Roger Federer vezeti.

Ismét elkészítette a legjobban kereső sportolók listáját a Forbes, amelyen természetesen Formula-1-es pilóták is feltűnnek. A legelőkelőbb helyet nem meglepő módon Lewis Hamilton birtokolja közülük, viszont az első tízbe a hatszoros világbajnok sem fért be: az 54 millió dolláros összbevételével – ebből 42 millió a fizetése, 12 millió az egyéb – mindössze a 13. helyen zárt a Mercedes brit pilótája. Persze azért van mit a tejbe aprítania, hiszen nemrég ő lett a szigetország valaha volt legtöbbet kereső sportolója.

hamilton-dppi-fekvo-1



Az F1-es különlistán Sebastian Vettel a második: a Ferrari németje 36,3 millió dollárt keresett az elmúlt évben, ezzel pedig 32. a rangsorban. Szembetűnő különbség Hamiltonhoz képest, hogy a négyszeres világbajnok keresetéből csupán 0,3 millió került az „egyéb” kategóriába, ami persze nem meglepő annak fényében, hogy a brit többek között a divatszakmában is érdekelt.

A harmadik F1-es pilóta, aki még felkerült a százas listára, a 48. helyen szereplő Daniel Ricciardo: az ausztrál a Renault-nál 27 millió dollárt keresett (ennél jócskán kevesebbet fog majd a McLarennél), ehhez pedig 2 millió dollár egyéb bevétel jött hozzá.

A lista élén amúgy először végzett egy teniszező a 20-szoros Grand Slam-győztes Roger Federer személyében: a svájci klasszis napjaink két legnagyobbra tartott labdarúgóját, Cristiano Ronaldót és Lionel Messit előzte meg. A legjobban kereső női sportoló szintén teniszező lett, méghozzá a 29. helyen végző japán Naomi Osaka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: