DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Hamiltonnak már 90 milliárdja van

A Mercedes hatszoros F1-es világbajnoka már a leggazdagabb brit sportolónak számít, miután újfent jelentős mértékben növelte vagyonát - már David Beckhamet is megelőzte.

A Sunday Times tett közzé egy listát a leggazdagabb brit emberekről, a sportolók között pedig immár Lewis Hamilton az éllovas. A Mercedes hatszoros világbajnok Formula-1-es pilótájának negyven millió fontos szerződése mellett jócskán van egyéb bevétele is, így a kiadásaival együtt is harminchét millió fonttal növelte vagyonát az elmúlt egy évben - ezzel már 224 millió fontra tartják a "pénztárcáját", tehát nagyjából 90 milliárd forinttal rendelkezik.

rich



Hamilton ebben az évben előzte meg David Beckhamet, akinek feleségével, Victoria Beckhammel közös vagyona 2013-ban, visszavonulása idején 200 millió fontra rúgott. Érdekesség, hogy a gazdag brit emberek listájára az aktív sportolók közül csak Hamilton, illetve az ismert golfozó, Rory Mcllroy fért fel - utóbbi vagyonát 170 millió fontra becsülik. A teljes lista egyébként még nem látott napvilágot, majd csak vasárnap teszik közzé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: