DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Russell hengerelt Monacóban, őrület mögötte

A rajtnál az élre állva könnyedén húzta be zsinórban második virtuális sikerét a Williams pilótája, az üldözőbolyban viszont remek csatákat és látványos ütközéseket is láthattunk.

Mivel vasárnap rendezték volna a koronavírus-járvány nélkül a Formula-1-es Monacói Nagydíjat, a hivatalos virtuális bajnokság újabb fordulóját is a legendás utcai pályán tartották. Az időmérő esőben zajlott, amely meglepetéshez is vezetett: Pietro Fittipaldi szerezte meg a pole-pozíciót, őt George Russell, David Schumacher és Louis Deletraz követte a sorban.

A videó YouTube-ra átkattintva nézhető meg!

A 39 körös futam aztán már szárazon rajtolt, Russell és Arthur Leclerc pedig rögtön át is ugrotta Fittipaldit, míg hátrébb egy keresztbeálló autó okozott bonyodalmakat, amelybe többek között a most debütáló Valtteri Bottas is belekeveredett. Az első körökben Charles Leclerc szolgáltatta a show-t azzal, hogy szép előzésekkel feljött harmadiknak, ám hamar megbüntették, ahogy az Esteban Gutierrezzel vívó és ütköző Alexander Albon is.

A mezőny nagy részével ellentétben egy kiálláson lévő Russell simán vezetett, mögötte viszont óriási csata zajlott Lando Norris, a két Leclerc, Gutierrez és Albon között. Ahogy az várható volt, az agresszív manővereknek ütközések lettek az eredményei: Gutierrez Albont taszajtotta arrébb a Rascasse-ban, míg Norris Arthur Leclerc-t reptette meg az első kanyarban.

Russell eközben senkitől sem zavartatva nyert, Barcelona után sorozatban másodszor győzött a Williams britje. Mögötte félperces hátránnyal lett második a számos ütközése – a hajrában az idősebb Leclerc-t is kirakó – ellenére sem büntetett Gutierrez, míg a harmadik helyet a Ferrari hazai pályán szereplő pilótája szerezte meg. Albon, Arthur Leclerc, Fittipaldi, Norris, Nicholas Latifi, Louis Deletraz, David Schumacher tette teljessé a top 10-et, míg Bottas tizenegyedik hellyel mutatkozott be. A fenti videóban a teljes verseny visszanézhető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: