DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Rekordszámú F1-es és a Despacito énekese a virtuális Monaco GP-n

Minden eddiginél több, nyolc aktív versenyző indul a Formula-1 következő e-sport versenyén. Bottas és Ocon először áll rajthoz, és több új celeb is bemutatkozik a naptár legnehezebb pályáján.

Egy ideális világban az előttünk álló hétvégén újra Formula-1-es verseny, ráadásul a szezon különleges helyszíne, Monte-Carlo következne: ennek megfelelően vasárnap megrendezik a hatodik virtuális nagydíjat a monacói vonalvezetésen.

A szokásos hat F1-es résztvevő, azaz Alex Albon, Antonio Giovinazzi, Charles Leclerc, George Russell, Lando Norris és Nicholas Latifi mellett még ketten szállnak be a valós rajtrácsról: először indul Esteban Ocon és Valtteri Bottas, természetesen csapataik, a Renault és a Mercedes színeiben. A 30 éves Bottas személye azért is különleges, mert eddig csak a fiatal korosztály vett részt a szimulátoros pótversenyeken.



A 20 fős mezőnyt szokás szerint sztárvendégekkel töltik fel: az állandó résztvevőnek számító Thibaut Courtois (Alfa Romeo) mellett a foci világából érkezik az Arsenal játékosa, Pierre-Emerick Aubameyang, aki Norrishoz csatlakozik a McLarennél. A szörfös Kai Lenny a Red Bull-lal indul, továbbá a Racing Pointnál debütál a Puerto Ricó-i énekes, Luis Fonsi is, akit onnan ismerhet mindenki, hogy a 2017-es nyár slágerét, a Despacitót énekelte.

Rajtuk kívül Ralf Schumacher fia, David Schumacher (Racing Point) és a Formula-E-ből ismert Nicolas Prost (Renault) részvétele megerősített egyelőre.

A 39 körös virtuális futamot a szokásos időpontban, vasárnap 19 órakor adja az M4 Sport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: