DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Az év párharcát produkálta Leclerc és Albon

A monacói és a thai-brit elképesztő csatáját hozta az Interlagosban futott Virtuális Holland Nagydíj, amelyen a győzelem sorsát végül egy időbüntetés döntötte el idejekorán a Red Bull-os javára.

Egy koronavírus nélküli világban ma futották volna a Formula-1-es Holland Nagydíjat, így viszont este került sor a negyedik Virtuális Nagydíjra, ám mivel az F1 2019-ben még nem szerepelt a zandvoorti pálya, így a nézők szavazatai alapján Interlagosban rendezték a viadalt.

A pole-t Stoffel Vandoorne szerezte meg, a belga viszont elrontotta a rajtot és ütközött, így pedig Charles Leclerc és Alexander Albon párosa került az élre. Ők ketten parádés párharcba kezdtek, minden egyes kör végén helyet cseréltek, sőt olykor még a körön belül is megelőzték az ellenfelet. A csatát a bokszkiállások sem tették tönkre, a ferraris és a Red Bull-os tovább folytatta a küzdelmet.

A futam teljes közvetítése (a videó átkattintás után indul!)

A győzelem sorsát végül egy büntetés döntötte el: Leclerc-t három másodperccel sújtották többszöri figyelmeztetés után, ezzel megszakadt a ferraris két futam óta tartó szériája. Albon azért a pályán is elsőként futott be, a monacóit pedig a büntetés révén George Russell is megelőzte. A dobogósokat Vandoorne és Esteban Gutierrez követte, míg Lando Norris tizedik lett.

Még a hivatalos Virtuális Nagydíj előtt futották a profi szimulátorosok versenyét, amelyen Bereznay Dániel is részt vett. Az Alfa Romeo pilótája szerezte meg a rajtelsőséget, az esőben zajló futamon pedig a negyedik helyen intették le.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: