DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
Egyéb

A Ferrari is átállt kórházi felszerelés gyártására

A brit csapatokhoz hasonlóan az első számú olasz istálló is csatlakozott a koronavírus elleni küzdelemhez. Apró, de fontos alkatrészeket gyártanak 3D nyomtatással.

Maranellóban különböző felszerelések tartozékainak gyártását kezdték el: légzőkészülékek szelepjeit, valamint védőmaszkok kellékeit kezdték el gyártani gyógyászati célokra. Olaszországban csökkennek a tendenciák, de továbbra is dúl a koronavírus, az összes esetszám már 160 ezer felett jár.

A Ferrari additív gyártással, azaz háromdimenziós nyomtatással készíti el a szóban forgó műanyag elemeket: ez lehetővé teszi, hogy gyorsan nagy mennyiségű termékkel álljanak elő. Az apró kellékek lehetővé teszik például, hogy búvármaszkokat alakítsanak át orvosi célokra.

 



A cég közleménye szerint a következő napokban több száz darabbal fognak elkészülni, melyeket többek között Bergamo, Genova, Modena, Sassuolo és Medicina kórházainak szánnak.

Eközben más Formula-1-es csapatok is dolgoznak a kórházi felszerelés előállításán. A Nagy-Britanniában működő hét istállót a Project Pitlane kezdeményezés fogja össze. A Mercedes saját tervezésű légzőkészülékéből (CPAP) már tízezer darabot állított elő, a McLaren pedig a Forddal és Airbusszal együttműködésben fejleszt egy új típusú lélegeztetőgépet. A Renault és a Red Bull is dolgoztak közösen egy készüléken, de azt a projektet leállították.

Eközben a Formula-1-gyel kapcsolatos tevékenységek szünetelnek, a március-áprilisi, öt hétre hosszabbított kötelező leállás, az előrehozott nyári szünet továbbra is tart.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: