DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Koronavírus: Nagy segítséget nyújt a Mercedes

Napokon belül megindulhat napi ezer olyan eszköz gyártása Brixworth-ben, amelyek jelentősen segíthetnek a betegek ellátásban és sokat könnyíthetnek az egészségügy dolgán a koronavírus elleni harcban.

Jelentős segítséget nyújt a koronavírus elleni küzdelemben a Mercedes Formula-1-es részlege: Brixworth-ben légzést segítő maszkok gyártását kezdték meg. A motorrészleg központjában napi ezer ilyen eszközt gyártanak le - a neve egyébként az angol elnevezés rövidítéseként CPAP. Ez tulajdonképpen félúton van a maszk és a lélegeztetőgép között, mert nem kell hozzá elaltatni a beteget, de így is megkönnyíti a levegővételt úgy, hogy nyomás alatt tartja a tüdőt.

00120001_451



A Mercedes ezt a University of London mérnökeivel közösen gyártja és egyébként ilyen eszközből Lombardiában már több mint kétezret vetettek be, sikerrel. Az egyetem professzora szerint ez rengeteg segít, mert így az igazi lélegeztetőgépeket csak a legsúlyosabb eseteknél kell használni, így jelentősen könnyítik az érkező betegek kezelését, ellátását.

"A Formula-1 világa lenyűgöző, ahogy minden erejét mozgósítja a koronavírus elleni harcban. Mi büszkék vagyunk arra, hogy benne lehetünk a CPAP-projektben és hogy a termék a lehető leggyorsabban eljusson azokhoz, akiknek szükségük van rá" - mondta a BBC-nek Andy Cowell, a Mercedes motorrészlegének és így a projekt vezetője. Ha a tesztfázis sikerrel zárul, akkor már napokon belül megkezdhetik a gyártást a Mercedes HPP-nél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: