DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Amikor Herbert együtt akart fürdeni Hakkinennel

Mika Hakkinen ideálisnak találta a pillanatot ahhoz, hogy megosszon egy 28 évvel ezelőtti történetet a pajzán gondolatokkal játszadozó Johnny Herbertről abból az időből, amikor csapattársak voltak a csődközelben álló Lotusnál.

„Hé Johnny, azt hallottam, hogy vasárnap az F1 e-sportversenyén elég nagy zűrzavart okoztál. Nem az első ilyen eset volt!” – szólt oda a finn exversenyző a brit exversenyzőnek Twitteren, arra célozva, hogy Herbert, aki részt vett a Formula-1 virtuális bahreini futamán, a rajtnál levágott egy kanyart, így a mezőny végéről az élre katapultált.

hakk herb



 

Hakkinennek erről eszébe jutott egy közös múltbéli történetük, amikor Herbert az ő számára okozott kellemetlen pillanatokat egy váratlan húzással. Az egészhez 1992-ig kell visszarepülni az időben, amikor még mindketten Formula-1-es karrierjük elején jártak (a finn 23, a brit 28 éves volt), és abban az évben a Lotusnál csapattársak voltak.

„Az 1992-es Francia Nagydíjon történt. A csapatnak nem volt pénze, így Johnnyval közös hotelszobában kellett megszállnunk. Ráadásul ez a hotel elég vacak volt, még ágyneműt se kaptunk. Keke [Rosberg, Hakkinen menedzsere] is eljött a versenyre, de aztán inkább hazament” – kezdte a történetet a kétszeres világbajnok. „Johnny egy vicces srác volt, mindig ugratott valamivel. Az edzésnap végén, amikor visszatértünk a szállásra, Johnny bement a fürdőszobába. Fogalmam sem volt, mit csinál ott, aztán egyszer csak kiszólt nekem, hogy menjek be én is. Nem tudtam mire vélni a helyzetet, de benéztem, erre ott találtam őt meztelenül a fürdőkádban. ’Gyere Mika, fürödjünk együtt’ – mondta. Én meg gondoltam magamban, hagyjon engem békén ez az őrült. Szóval ilyen volt a humorérzéke, így próbált megbirkózni a helyzettel.”

Hakkinennek elmélete is van arra, hogy Herbert hogyan volt képes mindenkinél lazábban hozzáállni a Formula-1 stresszes világához.

„Volt egy csúnya balesete még a Formula-3000-ben, amely során mindkét bokája eltört, azóta pedig olyan hozzáállás szerint élt, hogy az apróságokon kár felhúznia magát. Mindenben a szórakozást kereste. Én is fiatal voltam még, és persze vettem a poénjait. Ugyanakkor komolyan vettem a versenyhétvégét is, ezért végül nem ültem be mellé a kádba!” – adta meg végül a választ a mindenkit leginkább foglalkoztató kérdésre Hakkinen.

Ilyen felvezetés után viszont Herbert a magny-cours-i futamon beállította szezonja legjobb eredményét egy hatodik hellyel.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: