DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

109 ezren indultak az F1 Esportsban

Meglepő adatokat közölt az F1 hivatalos szimulátoros sorozata: 2019-ben több mint százezer jelentkezővel volt dolguk, és közel hatmilliós nézettséget produkáltak. Számokban a tavalyi szezon.

Új magasságokba tört a Formula-1 virtuális vonulata. A sorozat minden korábbinál népszerűbb volt mind a versenyzők, mind a nézők között. A szervezők közölték a legérdekesebb számadatokat 2019-ből.

 Bereznay-Banner



5 800 000 néző. Ennyien követték figyelemmel a versenyeket az interneten, ami 76%-kal magasabb az előző évhez képest.  2018-ban a televíziós nézettséggel együtt 5,5 milliós adatról számolhatott be a széria.

500 000 dolláros nyereményalap. Ekkora összeget osztottak ki a tíz versenycsapat között. A legnagyobb szelet a Red Bull alakulatáé lett, hiszen ők nyerték a bajnokságot.

109 000 kvalifikációs kísérlet. Ennyi ember indította el a Codemasters játékát azzal a reménnyel, hogy bekerülhet a Pro Draft válogatásba. A próbák során a játékosok összesen 1,4 millió kört teljesítettek.

Három pilóta triplázott. A 2019-es év minden eddiginél szorosabb mezőnyt eredményezett, ám ez nem akadályozta meg David Tonizzát, Frede Rasmussent és Bereznay Dánielt abban, hogy fejenként három futamgyőzelmet szerezzenek.

Négy csapat négy versenyzője volt versenyben a bajnoki címért. A döntő fordulóhoz érkezve David Tonizza (Ferrari), Frede Rasmussen (Red Bull), Bereznay Dániel (Alfa Romeo) és Jarno Opmeer (Renault) is bajnokesélyesként kezdte a szezonzárót. A végső győzelem az újonc Tonizzáé lett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: