DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Elvették a logóját a Haas főszponzorának

A Haas F1-es istálló főszponzora, a Rich Energy pert veszített egy kerékpárgyártó céggel szemben, miután az megvádolta a logójának ellopásával. El kell tüntetni az autókról az agancsos emblémát.

A Rich Energy a 2019-es szezon kezdetén vált a Haas csapatának főszponzorává, miután tavaly hiába próbálták felvásárolni az anyagi bizonytalanságban tengődő Force India istállóját.

Az energiaitalt gyártó céggel szemben azonban vádat emelt a Whyte Bikes nevű, kerékpárokkal foglalkozó társaság, akik azt állították, hogy a Rich Energy egyszerűen lemásolta és ellopta a cég logóját – tudta meg a Crash.



A Whyte Bikes elsősorban azt szerette volna elérni, hogy eltávolítsák a logót a Haas Formula-1-es autóiról, illetve a csapat weboldaláról. Melissa Clarke bírónő végül a Whyte Bikesnak adott igazat, ráadásul a bíróság szerint legkevésbé sem igaz az az állítás, melyet Storey és Kelly állítottak – akik a StaxoWeb Ltd. alapítói –, miszerint ők mit sem tudtak arról, hogy ez az embléma ugyanaz, mint a Whyte Bikes logója. Clarke szerint megvezették a bíróságot.

„Több, mint valószínű, hogy mind Mr. Kelly és Mr. Storey is ismerték a felperes logóját, és ennek szándékos lemásolásával készítették el a sajátjukat.” A hastingsi székhelyű Whyte Bikes mostantól keresetet nyújthat be az elszenvedett károk megtérítéséért. A Rich Energy június 27-ig fellebezhet az ügyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: