DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
Egyéb

Szomszédja Mallyáról: „Undorító, hogy itt él ebben a luxusban”

A napokban letartóztatott Force India-főnök Lewis Hamilton apjától vásárolta angliai rezidenciáját: nem minden szomszéd örül a csalással vádolt indiai milliárdos közelségének.

A Force India sokak kedvence az F1 Góliátok ellen harcoló Dávidjaként, pedig épp ennek a csapatnak a tulajdonosa a királykategória legzűrösebb figurája: Vijay Mallya, akit adócsalás miatt köröznek hazájában, Indiában, ezért hosszú ideje Nagy-Britanniát sem hagyta el. A törvény keze azonban nemrég utolérte, a sajtó szerint a brit hatóságok letartóztatták, hogy kiadják Indiának – igaz, Mallya Twitteren állította, a sajtó felfújja ügyét, csak egy egyszerű meghallgatáson járt.

A brit Guardian lap Tewin faluban kezdett magánnyomozásba, ahol Mallya 11,5 millió font (4,3 milliárd forint) értékű rezidenciája található, melyet Anthony Hamiltontól, Lewis Hamilton apjától vásárolt. A ház parkjában kifüggesztett táblákon aranyszínű VJM betűk hirdetik, kié a villa, igaz, ide az újságírók már nem jutattak be a talpig feketébe öltözött mogorva biztonsági őrök miatt.



Beszéltek viszont helyiekkel, akik egyöntetűen azt mondták, nem ismerik Mallyát, sosem látták őt, egyedül helikopterét hallották – állítólag a bevásárlást is emberei végzik. Egyes falusiak örülnek, hogy az indiai milliárdos náluk lakik, habár mindannyian tisztában vannak viselt dolgaival.

Van azonban, akit egyenesen taszít Mallya közelsége: „Menjen vissza, és vállalja a következményeket. Nem számít, mennyi pénzed van, milyen gazdag vagy, a törvényt nem kerülheted ki. Undorító, hogy itt él ebben a luxusban, az országának pedig tartozik, és a dolgozóit nem fizette ki” – mondta az egyik felháborodott lakos. Mallyát elsősorban egykori Kingfisher légitársasága miatt akarják bíróság elé állítani, melynek 2012-ben hét hónapon át nem fizette ki 4000 dolgozóját. Az alkalmazottak ezután szüntették be a munkát, a cég pedig csődbe ment.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: