DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Letartóztatták Vijay Mallyát

Miközben egyes értesülések szerint Vijay Mallya már árulja a Force Indiát, az indiai sajtó közölte, hogy Angliában letartóztatták az F1-es csapat vezetőjét, s bíróság elé állítják majd hazájában.

Az indiai sajtó arról számolt be, hogy ma, azaz kedd reggel letartóztatták Vijay Mallyát, a Force India csapatfőnökét. A hazájában sikkasztás és egyéb pénzügyi machinációk miatt régóta körözött üzletember régóta nem hagyta el az Egyesült Királyságot, újabban útlevele bevonása miatt is, korábban pedig elsősorban azért, mert „második otthona” nem adta ki őt Indiának, csakhogy ez a helyzet most megváltozott…

mallya-15-2-d6



Az indiai külügyminisztérium ugyanis februárban Mallya kiadatását kérte az Egyesült Királyságtól közel húsz másik körözött személlyel egyetemben, s a többé-kevésbé a belügyminiszternek megfelelő pozícióban lévő Amber Rudd ezt támogatta is. A kiadatási ügylet összefüggésben állhat a két ország közötti erősödő kapcsolatoknak – a brit kormányzat ugyanis a Brexit nyomán komolyabb kapcsolatokat szeretne felépíteni egyes Európán kívüli partnerekkel.

Joe Saward arról számolt be blogján, hogy értesülései szerint Mallya és társtulajdonosa, a börtönbüntetését töltő Subrata Roy már árulja a csapatot, ám 250 millió dollár körüli összeget szeretnének kapni érte, ami irreálisan magas árnak tűnik.

FRISSÍTÉS: Mallya azóta a Twitteren reagált.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: