DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Egyéb

Elrajtolt Magyarország egyedülálló szimulátoros versenysorozata

Csütörtökön elrajtol az a Magyarországon egyedülálló szimulátoros versenysorozat, amelynek partnere Keszthelyi Vivien és csapata, a TeamVRS. A hat fordulóból álló versengés végén az első három helyezett pénzdíjban, illetve egyéb elismerésben részesül.

A Virtual SimRacing által szervezett – illetve a Real Cars Real Racing Hungary által szintén támogatott - Audi TT Kupára eddig közel negyvenen neveztek, a mezőnyben van 12 éves tehetség, de többszörös szimulátoros bajnok is. A "valódi" versenyzők világából is többen beneveztek a sorozatba, ilyen például a tavalyi évben TCR dobogót is szerző Tassi Attila, valamint Báldi Gergő, aki 2015-ben egy szimulátoros tehetségkutató alkalmával került be az akkori RCM Cupba, tavaly pedig megnyerte az új néven futó Hankook Racer Cup bajnokságot.

23240996531_02a4d2f731_k



A futamokra - akárcsak az "életben" - kéthetente kerül sor, kvalifikálni a nagydíjak közötti időben autózott leggyorsabb körökkel lehet. A sorozat a legendás monzai pályán kezdődik, majd Oschersleben (február 9.), Zandvoort (február 23.), Brands Hatch Indy (március 9.), Norisring (március 23.) és végül Hockenheim (április 6.) következik.

A versenyekről élő felvétel készül, amelyet kommentárral mutatnak majd be.

oschers

A versenyzők hasonló autóval vágnak neki majd a sorozatnak, mint amilyennel Keszthelyi Vivien tavaly a CEZ futamain országos bajnoki címet nyert, s amellyel idén a tervek szerint a Audi TT Cupban indul majd. Tudniillik a 16 éves tehetség rendkívül közel áll ahhoz, hogy bekerüljön a világ egyik legkiélezettebb küzdelemsorozatába. A pénzdíjak mellett az első három helyezett Vivien jóvoltából szintén az egyik támogatójától, a Hankooktól is kap egy-egy egyedi hímzett, a sorozatban is használt limitált V-logóval ellátott sapkákat. Az egyéni, továbbá a csapatdobogósok kupával és éremmel is gazdagodnak majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: